Τα Καραμανλίδικα του Φάνη – PencilMag

… Ένα μαγαζί στην καρδιά της πόλης, στην #Αθήνα που πρέπει να γυρίσεις ξεχνώντας τα πάντα και να ανακαλύψεις υπέροχες #γεύσεις. Φανταστικά #παστουρμαδοπιτάκια, αυγά με #σουτζούκι καυτερό, #καβουρμάς με πατάτες, #καραμανλίδικα #λουκάνικα με πιτούλες και γιαούρτι αλλά και χειροποίητα #ντολμαδάκια και σαλάτες θα συνοδέψουν το #τσίπουρο ή τη #μπύρα σας και θα σας κάνουν να μη θέλετε να σταματήσετε.

PencilMag | Ευ ζην – του Αβραάμ Σεκέρογλου Μια από τις πιο έντονες παιδικές αναμνήσεις μου είναι όταν ο πατέρας μου επέστρεφε από το σούπερ μάρκετ και άνοιγε όλες τις συσκευασίες από κάθε #αλλαντικό που είχε πάρει (#σαλαμάκι #σκορδάτο, #μπύρας, #μορταδέλα, #ζαμπόν ή #γαλοπούλα) και μου έδινε από μια φρεσκοκομμένη φετούλα από το καθένα για να δοκιμάσω.

Τα αλλαντικά αυτά δεν ήταν ποτέ νοστιμότερα παρά λίγες μόνο στιγμές αφού είχαν κοπεί. Ανέδυαν όλες τις μυρωδιές τους και την πλούσια #γεύση τους. Αυτή η εικόνα με κατέκλυσε όταν πρωτομπήκα στο #Αλλαντοπωλείο – #Μεζεδοπωλείο του Φάνη.

Ένα μαγαζί στην καρδιά της πόλης, στην #Αθήνα που πρέπει να γυρίσεις ξεχνώντας τα πάντα και να ανακαλύψεις υπέροχες #γεύσεις. Έχεις την ευκαιρία να αγοράσεις φρέσκα αλλαντικά από όλη την Ελλάδα με ειδίκευση φυσικά στα βορειοελλαδίτικα – ο Φάνης και η οικογενειακή του παράδοση έρχονται από τη Δράμα – και να φέρεις εις πέρας το δύσκολο έργο της επιλογής από την τεράστια βιτρίνα του.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι μπορείς να κάτσεις και να απολαύσεις τα ίδια αυτά αλλαντικά σε #νόστιμα μαγειρεμένα πιάτα, στο μικρό #μεζεδοπωλείο που συστεγάζεται στον ίδιο χώρο αλλά και στην πίσω #αυλή.

Φανταστικά #παστουρμαδοπιτάκια, αυγά με #σουτζούκι καυτερό, #καβουρμάς με πατάτες, #καραμανλίδικα #λουκάνικα με πιτούλες και γιαούρτι αλλά και χειροποίητα #ντολμαδάκια και σαλάτες θα συνοδέψουν το #τσίπουρο ή τη #μπύρα σας και θα σας κάνουν να μη θέλετε να σταματήσετε.

Φεύγοντας μην παραλείψετε να πάρετε λίγο βουβαλίσιο λουκάνικο για το σπίτι. Μερικά κομμάτια στο τσιγάρισμα δίνουν στα λαδερά σας (φασολάκια, αρακάς) αυτό που έλειπε για να τα κάνει ακαταμάχητα. Δοκιμασμένο!

Τα #Καραμανλίδικα του Φάνη Μεζετζίδικο:

Σωκράτους 1 κ’ Ευριπίδου

Παστιρματζίδικο: Ευριπίδου 41 Τηλ. 210 3254184

Πηγή: Τα Καραμανλίδικα του Φάνη – Pencil pεncil: analogue thoughts for a digital era