Τα Καραμανλίδικα του Φάνη είναι αυστηρά για καλοφαγάδες

Γύρω σου βλέπεις τουρίστες, θαμώνες, επισκέπτες για πρώτη φορά αλλά όχι για τελευταία, όλων των ειδών πελάτες. Οι τιμές είναι φιλικές σε μία παλιά Αθήνα που ακόμα ζει και βασιλεύει περιμένοντας να την ανακαλύψεις! Άσε που και μερακλής να μην είσαι, μερακλής θα γίνεις σίγουρα μπαίνοντας εκεί!

της Καθολικής Σακουλά Το κέντρο της #Αθήνας κρύβει πολλούς γαστρονομικούς θησαυρούς. Στο γωνιακό νεοκλασικό της Σωκράτους 1 και Ευριπίδου, κοντά στη Βαρβάκειο αγορά θα βρει κανείς τα Καραμανλίδικα του Φάνη, ταβέρνα που έχει κάτι από την αίγλη της παλιάς Αθήνας. Ο Φάνης Θεοδωρόπουλος έχει εδώ και χρόνια τα Καραμανλίδικα. Επίσης είναι ιδιοκτήτης του Παστιρματζίδικου Αραπιάν που λειτουργεί από το 1922, όπου βρίσκεται ακριβώς απέναντι με τεράστια ποικιλία από θαυμάσια αλλαντικά, τυριά και όλων των ειδών καλούδια που μπορούν να γεμίσουν το στομάχι σου αδιαμφισβήτητα και να μεταφέρουν τον ουρανίσκο σου σε μοναδικές γευστικές απολαύσεις. Πολλοί μιλάνε για τον ναό των αλλαντικών. Μπαίνοντας μέσα στα #Καραμανλίδικα, ο χώρος είναι γεμάτος από μαρμάρινα τραπέζια και πρόσωπα που σε υποδέχονται πάντα με ευγένεια και χαμόγελο. Στη μέση του χώρου η βιτρίνα γεμάτη με προϊόντα που μπορείς να προμηθευτείς για το σπίτι, σε περιμένει να διαλέξεις ανάμεσα σε #αλλαντικά πρώτης ποιότητας Sary από τη Δράμα του Παρασκευά Σαρημπόγια, εκλεκτά #τυριά παλαίωσης από όλη την Ελλάδα, βραβευμένα ψητά, καπνιστά, παραδοσιακά προϊόντα δικής τους παραγωγής και πολλών άλλων μικρών παραγωγών. Ακόμα και αν δεν ξέρεις πως να τα συνδυάσεις οι άνθρωποι του Φάνη είναι εκεί πάντα για να προτείνουν συνδυασμούς και να μεταφέρουν τις γνώσεις τους. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις πως στα Καραμανλίδικα του Φάνη πως με τα θαυμαστά πιατάκια άλλης εποχής θα φύγει χορτάτος και ο πιο καλοφαγάς. ‘Έχει δύο χώρους, μη καπνιστών μέσα και μία μικρή αυλή για καπνιστές στον εξωτερικό χώρο. Όπου όμως και να καθίσεις πίστεψέ με δεν πρόκειται να μυρίσεις φεύγοντας! Μεζετζίδικο με λαχταριστούς μεζέδες που σε καμία περίπτωση δεν θα απογοητεύσουν τους γευστικούς σου κάλυκες. Τα Καραμανλίδικα του Φάνη είναι ένας χώρος που δημιουργήθηκε αυστηρά και μόνο για #καλοφαγάδες. Το μενού περιλαμβάνει μεζεδοπιατάκια, κυρίως φτιαγμένα με #παστουρμά, #καβουρμά, #σουτζούκι, #παστράμι, κρέας από μοσχαρίσιο, πρόβειο, καμήλα αλλά και ψαρικά. Τα υλικά προέρχονται από περιοχές της Ελλάδας, Δράμα, Κομοτηνή, Άρτα. Απλά υλικά, γευστικά πιάτα φτιαγμένα με μεράκι και αγάπη για την παράδοση. Δοκίμασε παστουρμά και θα εκτιμήσεις τη γεύση του. Διαφόρων λογής #κρασιά βιολογικά και μη, επιλεγμένα τσίπουρα, μπύρες από διαφορετικά μέρη της χώρας αλλά και ξινό νερό Φλωρίνης. Φυσικά θα βρεις και #ορεκτικά όπως ρεβυθάδα, γίγαντες, μύδια, σαλάτες και την πεντανόστιμη τυροκαυτερή της Μαρίας. Αυθεντικές γεύσεις, εξαιρετικά προιόντα, παραδοσιακοί #μεζέδες από την Καππαδοκία με γνώση και μεράκι. Σερβίρονται απλά, λιτά και με λίγα λόγια είναι όλα πεντανόστιμα! Γύρω σου βλέπεις τουρίστες, θαμώνες, επισκέπτες για πρώτη φορά αλλά όχι για τελευταία, όλων των ειδών πελάτες. Οι τιμές είναι φιλικές σε μία παλιά #Αθήνα που ακόμα ζει και βασιλεύει περιμένοντας να την ανακαλύψεις! Άσε που και #μερακλής να μην είσαι, μερακλής θα γίνεις σίγουρα μπαίνοντας εκεί!

Πληροφορίες για Τα Καραμανλίδικα του Φάνη:

  • Τα Καραμανλίδικα του Φάνη, Σωκράτους 1 και Ευριπίδου, Αθήνα Τηλ.: 210 3254184 Εστίαση: 12:00-23:00 Πώληση: 08:00-21:00
  • Τα Καραμανλίδικα του Φάνη (Αραπιάν), Ευριπίδου 41, Αθήνα Τηλ.: 210 3217238 Πώληση: Δευτέρα-Σάββατο, 08:00-17:00

site: www.karamanlidika.gr

Πηγή: MaxMag: Τα Καραμανλίδικα του Φάνη είναι αυστηρά για καλοφαγάδες