Νέο κατάστημα «Τα Καραμανλίδικα του Φάνη», Ερμού 119 – Εργαστήρι

«Τα Καραμανλίδικα του Φάνη» – Το Εργαστήρι, Ερμού 119

Σας καλωσορίζουμε στο Εργαστήρι μας!

Τα Καραμανλίδικα του Φάνη

Από το παραδοσιακό στέκι των μερακλήδων, το ιστορικό παστιρματζίδικο της οδού Ευριπίδου 41, δημιουργήσαμε το 2014 στην οδό Σωκράτους, ένα πρωτότυπο, μοναδικό κατάστημα -αναβιώνοντας το βυζαντινό «παστομαγειρείο». Σήμερα, η εξέλιξη της πιο νόστιμης ιστορίας της Αγοράς, βρίσκεται στα «Καραμανλίδικα του Φάνη», στο Εργαστήρι της οδού Ερμού 119.

Γενική εσωτερική άποψη του καταστήματος - «Τα Καραμανλίδικα του Φάνη», Ερμού 119 - Εργαστήρι
Γενική εσωτερική άποψη του καταστήματος. «Τα Καραμανλίδικα του Φάνη» – Εργαστήρι, Ερμού 119.

Προσφούρνια σε πέτρινο φούρνο

Στο «Εργαστήρι» της οδού Ερμού 119, κοντά στην Ποικίλη Στοά, απολαύστε τα βυζαντινά «προσφούρνια»*, που παρασκευάζονται από τις αγνές πρώτες ύλες των Καραμανλίδικων του Φάνη και ψήνονται σε φούρνο πετρόκτιστο. Ελάτε να δημιουργήστε το δικό σας προσφούρνιο, με εκλεκτά τυριά παραγωγών μικρής κλίμακας και αλλαντικά Ανατολίας, που παράγονται με τις συνταγές και την πείρα της Καραμανλίδικης τέχνης από την Καππαδοκία.

* «προσφούρνια» ονομάζονταν, στους χρόνους του Βυζαντίου, τα ψωμάκια που ψήνονταν σε υπαίθριους φούρνους, μαγειρεία και παστομαγειρεία.

Καραμανλίδικος παστουρμάς και μεζέδες

Παστουρμάς καραμανλίδικος καμήλας, με παξιμάδια πίτες και χειροποίητα ντολμαδάκια - Νέο κατάστημα «Τα Καραμανλίδικα του Φάνη», Ερμού 119 - Εργαστήρι
Παστουρμάς καραμανλίδικος, καμήλας, με παξιμάδια Τήνου, πίτες και χειροποίητα ντολμαδάκια.
Καπνιστό με κόλιαντρο, γραβιέρα με μπούκοβο, Τσεμπέρι Ιθάκης, κριτσίνια και παξιμάδια Τήνου, ροζέ κρασί, κασέρι με κάνναβη - Νέο κατάστημα «Τα Καραμανλίδικα του Φάνη», Ερμού 119 - Εργαστήρι
από αριστερά προς τα δεξιά: Καπνιστό αγελαδινό τυρί Νάουσας, με κόλιαντρο και πιπέρι – Γραβιέρα με μπούκοβο, Κιθαιρώνα – Τσεμπέρι Ιθάκης με βότανα, από αιγοπρόβειο γάλα – Κριτσίνια και παξιμάδια Τήνου – Ροζέ κρασί κτήμα Μπριντζίκη – Κασέρι με κάνναβη.

Στο νέο κατάστημα, το «Εργαστήρι», μπορείτε να δοκιμάσετε και να ψωνίσετε – όπως και σε όλα τα καταστήματά μας – χειροποίητο σουτζούκι, τους αυθεντικούς καραμανλίδικους παστουρμάδες ωρίμανσης και σπάνια τυριά από όλη την Ελλάδα: άλμης, καπνιστά, παλαιωμένα, αγελαδινές και αιγοπρόβειες γραβιέρες, φρέσκα κατσικίσια, τυριά ΠΟΠ & delicatessen. Θα γευτείτε τους αγαπημένους σας, καραμανλίδικους μεζέδες και νέα, μερακλήδικα ζεστά πιάτα, που ψήνονται σε παραδοσιακό πέτρινο φούρνο.

Στην πυροστιά

Το ψήσιμο σε πετρόκτιστο φούρνο προσφέρει αξεπέραστη νοστιμάδα, δίνει χαρακτήρα στη γεύση και αναδεικνύει τα άρωμα και την ποιότητα των αγνών πρώτων υλών που χρησιμοποιούμε στα Καραμανλίδικα του Φάνη.


Χειροποίητα γλυκά

Κιουνεφέ με κρέμα από κατσικίσιο γάλα - Νέο κατάστημα «Τα Καραμανλίδικα του Φάνη», Ερμού 119 - Εργαστήρι
Κιουνεφέ από αγνό βούτυρο, με κρέμα από κατσικίσιο γάλα.

Στην οικοτεχνία μας, στο Εργαστήρι της οδού Ερμού 119, γευτείτε και αγοράστε νόστιμα παραδοσιακά γλυκά και επιδόρπια! Κιουνεφέ και μπακλαβάδες που παρασκευάζονται με αγνό βούτυρο, καζάν ντιπί, παστέλι, ρυζόγαλο, καθώς και σπιτικές μαρμελάδες.


Ελάτε στα «Καραμανλίδικα του Φάνη», σ’ έναν κόσμο ποιότητας και ποικιλίας, στην αυθεντική ελληνική γεύση. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

Εξωτερική άποψη του καταστήματος - «Τα Καραμανλίδικα του Φάνη», Ερμού 119 - Εργαστήρι
Εξωτερική άποψη του καταστήματος. «Τα Καραμανλίδικα του Φάνη» – Εργαστήρι, Ερμού 119.

Στοιχεία επικοινωνίας

Τα Καραμανλίδικα του Φάνη – Εργαστήρι

#εργαστήρι #Ερμού #καραμανλίδικα #προσφούρνια #παστουρμάς