Ίος, Κυκλάδες – Το τυροκομείο «Διασέλι», στα Καραμανλίδικα του Φάνη

Το γευστικό ταξίδι μας, σε ένα κόσμο ποικιλίας και ποιότητας με τα «Καραμανλίδικα του Φάνη», περιλαμβάνει πάντοτε εξαιρετικούς παραγωγούς από το Αιγαίο. Από τις Κυκλάδες, σας παρουσιάζουμε τα τυριά του παραδοσιακού τυροκομείου «Διασέλι», του Δημήτρη Χάρου, που βρίσκεται στην Ίο.

Στο τυροκομείο «Διασέλι», το #τυρί παράγεται χωρίς συντηρητικά και πρόσθετα, με πρώτη ύλη το αιγοπρόβειο γάλα μικρών παραγωγών, από κατσίκια και πρόβατα που εκτρέφονται σε ορεινή, ιδιόκτητη φάρμα, με τα βότανα της Ίου, την αλμύρα της θάλασσας και τη φροντίδα ενός τυροκόμου αφοσιωμένου στην ποιοτική πρωτογενή παραγωγή, τοπικών προϊόντων.

Κάθε μήνα, στα «Καραμανλίδικα του Φάνη» έχει και την τιμητική του ένας Έλληνας παραγωγός. Παρουσιάζουμε τα προϊόντα του, συχνά προτείνουμε μια συνταγή μας με βάση τα προϊόντα του, σας συστήνουμε τις γεύσεις του -στα κεράσματά μας και προωθούμε τα προϊόντα του, με τιμή γνωριμίας! Επισκεφθείτε μας και γνωρίστε τους επίλεκτους Έλληνες παραγωγούς που βρίσκουμε για εσάς.

Γραβιέρα Ίου – μαλακό τυρί από αιγοπρόβειο γάλα.

Οινοσπερίτης – σκληρό αιγοπρόβειο τυρί, που ωριμάζει σε σε εκλεκτό μούστο μαύρων σταφυλιών Μαντιλαριάς. Με γεύση ξεχωριστή και έντονο άρωμα, στο γεύμα συνοδεύει κόκκινα, ή παλαιωμένα λευκά κρασιά και ως επιδόρπιο, ταιριάζει με αποξηραμένα φρούτα και παλαιωμένα ενισχυμένα κρασιά (όπως το Vinsanto και το Porto) και παλαιωμένα αποστάγματα.

Γκρανοτύρι Ίου – σκληρό, κίτρινο, επιτραπέζιο τυρί, από αιγοπρόβειο γάλα, με πιπέρι. Ωριμάζει τουλάχιστον 6 μήνες.

Πρέμνον (κορμός) Ίου – μαλακό, φρέσκο κατσικίσιο τυρί, με χαμηλά λιπαρά.

Ξινό Ίου – κρεμμώδες τυρί από αιγοπρόβειο γάλα με υπόξινη γεύση.

Ελάτε στα «Καραμανλίδικα του Φάνη» να δοκιμάσετε μοναδικές γεύσεις, από την κατά τόπους ελληνική γευστική παράδοση.
Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!