Περιοδικό Blue, Aegean – Athens city break guide

Τα #Καραμανλίδικα Φάνη, φιλοξενήθηκαν στο αφιέρωμα «Athens City Break Guide», στο τεύχος 63 του περιοδικού «Blue» της Aegean Airlines. Ένας οδηγός για όσους αναζητούν μια πολύπλευρη και ουσιαστική εμπειρία εξερεύνησης και απόλαυσης της πρωτεύουσας, μέσα σε 72 ώρες.

Aegean Blue Issue 63
Aegean Blue 63 Greece contribution
Aegean Blue 63 B. Obama Museum

Ημέρα Πρώτη

ΠΡΩΙ:
  • Βόλτα στην πολύβουη Βαρβάκειο Αγορά, στους πάγκους με τα ψάρια, τα κρέατα και τα δεκάδες μικρομάγαζα που πωλούν από τουρσιά και #τυριά μέχρι ξηρούς καρπούς. Από εκεί κατεβείτε την οδό #Ευριπίδου, όπου ξεδιπλώνεται η #Ανατολίτικη πλευρά της πόλης. Σακιά με μπαχαρικά, #παστουρμάδες και #σουτζούκια στα καταστήματα … Elixir και Αραπιάν στο νούμερο 41
ΜΕΣΗΜΕΡΙ:
  • Στάση για αυγά με #καραμανλίδικο #παστουρμά, αλλά και άλλες παραδοσιακές γεύσεις με αλλαντικά, στο #μεζεδοπωλείο Τα Καραμανλίδικα του Φάνη (Σωκράτους 1 τηλ. 210-3254184), μια #σαλουμερία με ελληνική ούγια και εκπληκτικό #φαγητό.
Aegean Blue 63 p114 Athens city break Karamanlidika

… Φώτης Βαλλάτος #Καραμανλίδικα, #παστουρμάδες, #σουτζούκια, #αλλαντικά


Athens city break guide

Visitors of Athens can be spoiled for choice, so here are our recommendations for experience seekers interested in fonding substance and entertainment in the Greek capital, in a 72-hour visit.

Day 1

MORNING:
  • Walk around the lively Varvakeios Market, which is lined with meat and fish stalls. It also features small stores stocked with anything from pickles to cheese products to nuts. From there takle a stroll down to Evripidou st., where the city’s Anatolian side unfolds. An enormous range of spices, cured meat products (pastourma and soutzouki) is available at … Elixir and Arapian (No. 41).
MIDDAY:
  • Take a pit stop for #eggs and #pastourma, or a range of other #traditional selections with #cured #meats, at Ta Karamanlidika tou Fani (1 Sokratous, tel 210-3254184), a Greek-tinged #delicatessen offering splendid #dishes.

… Fotis Vallatos #Karamanlidika, #pastourma, #pastirma, #cheese

Source: Blue Magazine, Aegean Airlines – Issue 63