Οι νέοι που αλλάζουν τη γεύση της Αθήνας | Τα Καραμανλίδικα του Φάνη στο ethnos.gr

Γράφουν για εμάς και τους ευχαριστούμε. #καραμανλίδικα #αλλαντικά #γκουρμέ #αθήνα #karamanlidika Γκουρμέ στέκια γεμίζουν «αρώματα» τις γειτονιές Οι νέοι που αλλάζουν τη γεύση της Αθήνας «Η εποχή που τα γευστικά στερεότυπα κυριαρχούσαν έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Η διαπίστωση αυτή δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις. Αρκεί μια βόλτα στις γειτονιές της Αθήνας, εκεί όπου το τελευταίο διάστημα κάνουν τη δυναμική εμφάνισή τους καταστήματα με «ταυτότητα» και πάσης φύσεως λιχουδιές. … Ο νέος «γκουρμέ» χάρτης έχει ως άξονα το μεράκι νέων ανθρώπων που βγήκαν στις αγορές με «κεφάλαιο» τα αγνά υλικά, τα αυθεντικά τοπικά προϊόντα και τις συνταγές από το σεντούκι της… γιαγιάς. Χάρις στο αποτέλεσμα της δουλειάς τους, η πόλη δεν ήταν ποτέ πιο γευστική…»

Μπακάλικο με… ξεχωριστά πιάτα

Εχοντας ζήσει από μικρός στο κέντρο της Αθήνας, αφού το γνωστό παστουρματζίδικο «Αραπιάν» που λειτουργεί από το 1935 ανήκει στην οικογένειά του, ο Φάνης Θεοδωρόπουλος, ενώ είχε χρόνια την ιδέα στο μυαλό του, την υλοποίησε μόλις πριν από δύο μήνες. «Τα Καραμανλίδικα του Φάνη» – karamanlidika.gr, το καινούργιο μαγαζί που πουλάει παστουρμάδες, αλλαντικά και τυριά, αλλά την ίδια στιγμή σερβίρει ξεχωριστά πιάτα στους πελάτες του, δεν θα μπορούσε να ανοίξει σε κάποια άλλη γειτονιά. «Το κέντρο της Αθήνας έχει άλλο… αέρα» λέει ο 37χρονος.

«Εψαχνα να βρω ένα χώρο στην περιοχή. Εδώ μεγάλωσα και εδώ αισθάνομαι ασφαλής, ανάμεσα στον κόσμο. Το μαγαζί που άνοιξα είναι η εξέλιξη της οικογενειακής επιχείρησης. Η ιδιαιτερότητά του στηρίζεται στο ότι ο πελάτης μπορεί να αγοράσει τα αλλαντικά μας, αλλά και να δοκιμάσει τα ξεχωριστά πιάτα μας όπου πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν τα προϊόντα μας.

Συνδυάζουμε την πολύ καλή πρώτη ύλη που έρχεται από το εργαστήρι του Παρασκευά Σαρήμπογια στη Δράμα με απλές αλλά ποιοτικές γεύσεις» προσθέτει.

Στα «Καραμανλίδικα του Φάνη». Φωτογραφία Δημήτρης Μαλλιαρός

Η φρέσκια ιδέα του Φάνη συνάντησε την οικογενειακή παράδοση και δημιουργήθηκε ένα «μπακάλικο μέσα σε ένα εστιατόριο». Παστουρμαδοπιτάκια, πατάτα καβουρμά, παστουρμάς με πλιγούρι, αβγά με σουτζούκι είναι μερικά από τα πιάτα που σερβίρουν στους πελάτες.

Κλάρα Γενιτσαριώτη, Έθνος – Κοινωνία ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64039178′ – Οι νέοι που αλλάζουν τη γεύση της Αθήνας | κοινωνία | ethnos.gr.