Η Καραμανλίδικη σάλτσα Καππαδοκίας Sary, με ψητή κόκκινη και καυτερή πράσινη πιπεριά
Καραμανλίδικη και καυτερή
Σάλτσα-άλειμμα με βάση την ψητή πιπεριά Φλωρίνης στην οποία συμμετέχει ψητή μελιτζάνα, πράσινη καυτερή πιπεριά, ντομάτα και μυρωδικά. Πολύ καλή αίσθηση ψητής γλυκειάς πιπεριάς, με τη μελιτζάνα να ξεχωρίζει καθαρά, το σκόρδο να δίνει πικάντικο τόνο και την κάψα από την καυτερή πιπεριά αρκετά έντονη, χωρίς να γίνεται ενοχλητική. Η συνταγή πετυχημένη, το αποτέλεσμα πολύ νόστιμο και «φρέσκο» -θα ενθουσιάσει και όσους αγαπούν τα καυτερά. Το συνδυάζεις με αφράτα παξιμαδάκια, με φρυγανισμένες φετούλες, με φέτα ή ανθότυρο, το σερβίρεις πλάι σε κρέατα της σχάρας. Από τις πιο ενδιαφέρουσες έτοιμες σάλτσες-αλείμματα που δοκιμάσαμε τελευταία.
Είναι η «Καραμανλίδικη σάλτσα Καππαδοκίας», ανήκει στη σειρά «Ιγδιες σαλάτες» (εκείνες που παλιότερα τις χτυπούσαν στο γουδί) και παρασκευάζεται στα εργαστήρια σαλατών της αλλαντοποιίας Sary, στην Προσοτσάνη της Δράμας, «με την επιμέλεια του Παρασκευά Σαρήμπογια» όπως μας πληροφορεί η κομψή συσκευασία. Η οικογένεια Σαρήμπογια παρασκευάζει τα παραδοσιακά αλλαντικά και το καινούργιο προϊόν, τις σαλάτες της, με βάση τις συνταγές που έφερε από την Καππαδοκία όταν ήρθε, τη δεκαετία του ’30. Tης Ντίνας Γκρουμούτη, για το αθηνόραμα – Umami Καραμανλίδικη και καυτερή – Αγορά – αθηνόραμα – UmamiΜπορείτε να προμηθευτείτε το «Καραμανλίδικη σάλτσα Καππαδοκίας» όπως και όλα τα προϊόντα της σειράς «Ιγδιες σαλάτες» των εργαστηρίων Sary, στα «Καραμανλίδικα του Φάνη», Σωκράτους 1 και Ευριπίδου 52, karamanlidika.gr. #karamanlidika #Καππαδοκία #umami #καραμανλίδικη #σάλτσα