Σεβρ κροτέν – τ. Chèvre crottin
€5.40
Έντονο, αρωματικό και ελαφρά πικάντικο, ελληνικό γιδοτύρι ωρίμανσης, χωρίς καλλιέργεια, από γάλα μικρής φάρμας, στην Ευβοία
Σεβρ κροτέν – τ. Chèvre crottin Αρωματικό και ελαφρά πικάντικο τυρί ωρίμανσης. Το Σεβρ κροτέν είναι ημίσκληρο κατσικίσιο τυρί από φρέσκο κατσικίσιο, που παράγεται κατά 100% από ελληνικό γίδινο γάλα μικρής φάρμας, στα Nέα Στύρα Ευβοίας. Το γάλα προέρχεται από κατσίκες των φυλών Μούρθια και Δαμασκού, που τρέφονται με την πλούσια σε θυμάρια βλάστηση της περιοχής και συμπληρώνουν την τροφή τους με ζωοτροφή, που παράγεται στη φάρμα. Μετά την τυροκόμηση, κατά τη διαδικασία ωρίμανσης το φρέσκο κατσικίσιο τυρί σκληραίνει, αποκτά κρούστα και η γεύση του γίνεται έντονη και πολύπλοκη. Crottin ονομάζεται το γαλλικό τυρί ονομασίας προέλευσης, που παρασκευάζεται στο χωριό Chavignol.
Το γίδινο τυρί σεβρ κροτέν παράγεται χωρίς μυκητοκαλλιέργεια, έχει σχετικά χαμηλά λιπαρά και έντονο, πικάντικο άρωμα. Η υφή του είναι συμπαγής και πυκνή, σχετικά σκληρή αλλά με διακριτική υγρασία, η δε γεύση του είναι έντονη και ελαφρά πικάντικη -με ζωικές νότες. Έχει πολύ μακρά επίγευση. Έχει μεγάλη θρεπτική αξία και είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, ασβέστιο, μεταλλικά στοιχεία και βιταμίνες.
Διατίθεται σε κεφαλάκι με βάρος 120 γραμμάρια, κατά προσέγγιση.
Βάρος | 0.12 kg |
---|---|
Προέλευση | Εύβοια |
Γάλα | |
Άλλα Χαρακτηριστικά | |
Θερμοκρασία Συντήρησης | Στο ψυγείο, στους +4°C |
Αποποίηση Ευθύνης
Αν και η εταιρεία μας ζητά να λαμβάνει κατά το δυνατόν αξιόπιστα στοιχεία από τους προμηθευτές, ώστε να παρέχει αξιόπιστες πληροφορίες στους επισκέπτες των δικτυακών τόπων και τους πελάτες της, δεν εγγυάται την ακρίβεια, την πληρότητα ή την ορθότητά τους. Ενδέχεται να προκύψουν ορισμένες διαφορές μεταξύ των στοιχείων που αναφέρονται στον ιστότοπο και των στοιχείων που αναφέρονται σε ετικέτες προϊόντων. Τα στοιχεία που παρουσιάζονται στον ιστότοπο δεν αντικαθιστούν τα στοιχεία στις ετικέτες των προϊόντων.
Σε περίπτωση ασυμφωνίας, υπερισχύουν οι πληροφορίες στις ετικέτες των προϊόντων. O καταναλωτής πρέπει να ελέγχει, πριν από την αγορά και τουλάχιστον πριν από την κατανάλωση του προϊόντος, τα στοιχεία που αναγράφονται στις ετικέτες του, συμπεριλαμβανομένων των αλλεργιογόνων. Ο καταναλωτής παραιτείται ρητά από κάθε δικαίωμα προσφυγής εναντίον της εταιρείας μας, σε περίπτωση ασυμφωνίας.
Εμπορικά Σήματα
Η ονομασία Καραμανλίδικα ® αποτελεί κατατεθέν εμπορικό σήμα και οι ονομασίες Καραμανλίδικα αλλαντικά, καραμανλίδικος παστουρμάς, καραμανλίδικο σουτζούκι και Καραμανλίδικα του Φάνη, αποτελούν εμπορικά σήματα της εταιρείας Δ. & Θ. Θεοδωρόπουλος Ο.Ε.
Σημείωση: Άλλα ονόματα προϊόντων και επωνυμίες που χρησιμοποιούνται στο παρόν προορίζονται μόνο για σκοπούς αναγνώρισης και μπορεί να αποτελούν εμπορικά σήματα των αντίστοιχων κατόχων τους. Η εταιρεία παραιτείται από όλα τα δικαιώματα για τα εν λόγω σήματα.
Copyright ©2014-2023. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Δικαιώματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας
Όλο το περιεχόμενο της ιστοσελίδας, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδίων, κειμένων, παρεχόμενων υπηρεσιών και προϊόντων αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του και προστατεύονται κατά τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού δικαίου, του ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων. Κατά συνέπεια, απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά χωρίς την προηγούμενη έγγραφη άδεια του δικαιούχου. Εξαιρείται η εκτύπωση μέρους του περιεχομένου του διαδικτυακού τόπου, με αποκλειστικό σκοπό την υποβολή παραγγελίας ή τη χρήση του για αγορές. Τυχόν αναπαραγωγή, επανέκδοση, μεταφόρτωση, ανακοίνωση, διάδοση ή μετάδοση ή οποιαδήποτε άλλη χρήση του περιεχομένου με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς επιτρέπεται μόνο κατόπιν προηγούμενης γραπτής άδειας της εταιρείας ή οιουδήποτε άλλου νόμιμου δικαιούχου των ανωτέρω πνευματικών δικαιωμάτων.
Άδεια Χρήσης
Creative Commons BY-NC-ND, 2014-2023, karamanlidika.gr.
Αναφορά Δημιουργού, Μη Εμπορική Χρήση, Όχι Παράγωγα Έργα
Δημοσίευση: Οκτώβριος 2022