Εκλεκτά προϊόντα με μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα, στα «Καραμανλίδικα του Φάνη»

Τα «Καραμανλίδικα του Φάνη» με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την εφαρμογή πρακτικών οικολογικού και δίκαιου εμπορίου, οργάνωσαν με την συνεργασία της πρωτοβουλίας «Aegean Cargo Sailing» τη μεταφορά προϊόντων με ιστιοπλοϊκά σκάφη και μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα, από τα νησιά του Αιγαίου πελάγους προς την Αττική. Το «Porto Candia» με πλοίαρχο τον Λουκά Γκουρτσογιάννη, εξοπλισμένο με ηλιακά πάνελ -με τα οποία λειτουργεί το ψυγείο ώστε να διατηρούνται τα ευπαθή προϊόντα και ποδήλατο για τις χερσαίες μεταφορές, επισκέφθηκε 18 νησιά του Αιγαίου συλλέγοντας ντόπια προϊόντα υψηλής ποιότητας. Ταξιδεύοντας με τη δύναμη του ανέμου και τα πανιά, παρέλαβε εκλεκτά προϊόντα τοπικών παραγωγών από τα εξής τυροκομεία: «Alfa Farm» στους Λειψούς, «Ασούτης» στην Άνδρο, «Διασέλι» στην Ίο, «Σταφύλης» στη Λήμνο και «Τυροσύρα» στη Σύρο.

Προϊόντα με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα

Γνωρίστε τα ελληνικά προϊόντα με μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα! Τα Καραμανλίδικα του Φάνη φέρνουν κοντά σας επιλεγμένα προϊόντα αρίστης ποιότητας, από μικρούς παραγωγούς, με τον πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο! Ανακαλύψτε τα προϊόντα και κάνετε την παραγγελία σας στο παντοπωλείο μας eshop.karamanlidika.gr:

Δεύτερος γύρος Aegean Cargo Sailing 2021, με το ιστιοπλοϊκό σκάφος «Porto Candia»

Παραλαβή από το τυροκομείο «Alfa Farm», στους Λειψούς
Παραλαβή από το τυροκομείο «Ασούτης», στην Άνδρο
Παραλαβή από το τυροκομείο «Διασέλι», στην Ίο
Παραλαβή από το τυροκομείο «Σταφύλης», στην Λήμνο
Παραλαβή από το τυροκομείο «Τυροσύρα», στην Σύρο

Πρώτος γύρος Aegean Cargo Sailing 2021, με το ιστιοπλοϊκό σκάφος «Ariadne», αποκλειστικά για μεταφορές προϊόντων.

Καραμανλίδικα προϊόντα – Εργαστήριο αλλαντοποιίας «Sary»

Aegean Cargo Sailing

Η πρωτοβουλία Aegean Cargo Sailing από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Ιστία Αιγαίου» έχει σκοπό να θεμελιώσει σταδιακά, σε μόνιμη βάση και πραγματική κλίμακα, την ιστιοπλοϊκή μεταφορά προϊόντων στο Αιγαίο και να προωθήσει τον ήπιο οικολογικό τουρισμό που επικεντρώνεται στην ιστιοπλοΐα και τον αγροτουρισμό με σχεδόν μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα. Η πρωτοβουλία διακρίθηκε στο διαγωνισμό «Green Ideas Greece» και λειτουργεί με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και του Υπουργείο Τουρισμού. Κοι.Σ. Επ. «Ιστία Αιγαίου»: www.sailmed.org Green Ideas Greece: greenideasgreece.org