Τα Καραμανλίδικα του Φάνη στο mySecretAthens.gr

Οι καραμανλίδικες γεύσεις είναι στοιχείο του πολιτισμού και μέρος των παραδόσεων, που μαζί με τη γραφή και τη θρησκεία οι Καραμανλήδες διατήρησαν ανέπαφα για πολλούς αιώνες στην Καππαδοκία και στην Κιλικία. Σήμερα σε ένα όμορφο αναπαλαιωμένο νεοκλασικό της Ευριπίδου, στην καρδιά της Αθήνας, βρίσκονται «τα Καραμανλίδικα του Φάνη». Ο εξωτερικός του χώρος είναι από πέτρα με μεγάλες παλαιού τύπου πόρτες με τζάμι, που σε παραπέμπουν στην παλιά Αθήνα και τις γραφικές μπακαλοταβέρνες της. Ο χώρος ουσιαστικά είναι ένας όμορφος συνδυασμός ταβέρνας και ντελικατέσεν μπακάλικου.

Φωτογραφίες: mysecretathens.gr Εδώ θα γευτείς εκλεκτό καραμανλίδικο παστουρμά και σουτζούκι, τα αυθεντικά καραμανλίδικα λουκάνικα και νόστιμους παραδοσιακούς μεζέδες. Η μύηση σου στον κόσμο του Φάνη ξεκινάει μόλις κάτσεις και το προσωπικό σου φέρει να δοκιμάσεις ένα μικρό δείγμα τυριού και αλλαντικών τους. Κατευθείαν στο ψητό όμως.

Δοκίμασε οπωσδήποτε τα καραμανλίδικα παστιρμαδοπιτάκια. Απο τα αγαπημένα μας πιάτα είναι ο βοδινός καβουρμάς με πατάτες και πιπεριές. Πολύ νόστιμα και τα λουκάνικα κεφτέ, γιαουρτλού, οι οποίες συνοδεύονται απο πίτες (πεντανόστιμες).

Τα Καραμανλίδικα του Φάνη, είναι ο ορισμός του μερακλίδικου στεκιού! || Σωκράτους 1 & Ευριπίδου 52, Αθήνα

Πηγή: Tα Καραμανλίδικα του Φάνη « mysecretathens.gr.