Στου Αραπιάν βρίσκεις τα άπαντα της γιορτής | AthensVoice.gr

Στου #Αραπιάν βρίσκεις τα άπαντα της γιορτής Και απέναντι, στα #Καραμανλίδικα του Φάνη, τα τσιμπολογάς με την ησυχία σου…

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΝΑΤΣΙΟΥ Τέτοιες μέρες, η Βαρβάκειος είναι ένα χριστουγεννιάτικο πανηγύρι. Πωλητές που διαλαλούν την πραμάτεια, κόσμος που κάνει ψώνια, χιλιάδες λιχουδιές από όλη την Ελλάδα και μυρωδιές που σου σπάνε τη μύτη. Τα καλύτερα της (φαγοποτικής) γιορτής, παραδοσιακά τα βρίσκεις στους δρόμους γύρω από την Αγορά.

Karamanlidika tou Fanh, 1 Sokratous str, Athens

Στην Ευριπίδου, ο Αραπιάν κρατάει το κλειδί που ανοίγει τη #μερακλίδικη πόρτα των Χριστουγέννων. Αυθεντικά, #χειροποίητα #αλλαντικά Ανατολίας Sary, #Καραμανλίδικο #παστουρμά και #σουτζούκι #ωρίμανσης φτιαγμένο με τεχνικές ωρίμανσης από την #Καππαδοκία και άλλα τόσα ωραία που ξυπνάνε (για τα καλά) τη γιορτινή όρεξη. Ό,τι λαχταράει η ψυχή σου.

Karamanlidikos pastourmas Sary

#Καραμανλίδικος #παστουρμάς #Sary Και όσο περιμένεις να σου τυλίξουν τον #παστουρμά, κοιτάς γύρω και βλέπεις όλα αυτά τα κρεμασμένα #λουκάνικα. Και πεινάς. Πριν αρχίσεις να δαγκώνεις τις άκρες από τα #λουκάνικα, κάνε ένα βήμα απέναντι και πέρνα στο #μεζετζίδικο που έχει ανοίξει ο Αραπιάν.

Tsipouro Pastirmas sta Karamanlidika
Τσίπουρο και Παστουρμάς στα Καραμανλιδικα

Εκεί, στα Καραμανλίδικα του Φάνη, όχι μόνο θα φας τα πιο μερακλίδικα #μεζεδάκια, όχι μόνο θα μερακλώσεις με μουσικές και κέφι, αλλά επιπλέον θα βρεις και όλα όσα θες για το γιορτινό σου τραπέζι μιας και από εδώ μπορείς να κάνεις τις αγορές σου. #Σαρντινέλλα, #παστράμι μόσχου, #προσούτο από τη Δράμα, #σαλάμι Κονιαντάν, #παστουρμαδέλα, #σουτζούκι, #καβουρμά, #μουχτερόν, #καραμανλίδικους #παστουρμάδες καμήλας, #γραβιέρες από το Αιγαίο, #καπνιστά #τυριά από τη Μακεδονία, #κατσικίσια #φέτα από την Πελοπόννησο, #τουλουμοτύρι από την Κρήτη. Ακόμα και προϊόντα χωρίς #γλουτένη, όπως η #γαλοπούλα μανιτάρι-τρούφα, το #καπνιστό #χοιρομέρι με #δεντρολίβανο, η #μοσχαρίσια #καπνιστή #γλώσσα ή τα #καραμανλίδικα #λουκάνικα. Στην υγειά μας και Καλά Χριστούγεννα!

Μεζετζίδικο «Τα Καραμανλίδικα του Φάνη»: Σωκράτους 1 & Ευριπίδου, Αθήνα, 210 3254 184. Παστιρματζίδικο «Αραπιάν»: Ευριπίδου 41, Αθήνα, 210 3217 238. facebook.com/karamanlidika.grkaramanlidika.gr

Σαλάμι αέρος Κονιαντάν

Πηγή: athensvoice.gr – Στου Αραπιάν βρίσκεις τα άπαντα της γιορτής | www.athensvoice.gr