Mια συλλογή απ’ τις εκλεκτότερες ποικιλίες #τυριών της χώρας για τις sur mesure γιορτινές τυροπιατέλες μας.
Σταθερή αξία στο χάρτη των νοστιμιών του αθηναϊκού κέντρου, τα «Καραμανλίδικα του Φάνη» έχουν μαζέψει στη φιλόξενη βιτρίνα τους μια συλλογή απ’ τις εκλεκτότερες ποικιλίες τυριών της χώρας, προ(σ)καλώντας μας να στήσουμε μια μικρή Τρωική εκστρατεία στις sur mesure γιορτινές τυροπιατέλες μας: η ήπια και δροσάτη γεύση του μαλακού λευκού ανεβατού Γρεβενών είναι ιδανική για το μπαρκάρισμα, με στάση στην πυκνή, σύνθετη γεύση της γραβιέρας Σκύρου ή τα ιδιοσυγκρασιακά, όσο το όνομά της, αρώματα της σιφναίικης μανούρας. Το βουτυράτο οινοτύρι Ίου απλώνει στον ουρανίσκο μας τα αρώματα του Αιγαίου, ενώ το γίδινο καπνιστό της Νάουσας, με σώμα στρογγυλό και πιπεράτο στη γεύση του, γεμίζει την απόλαυση ενός καλού παλαιωμένου αποστάγματος. Το ταξίδι συνεχίζεται με ήπια γραβιέρα 100% βουβαλίσια απ’ τους Λειψούς, πικάντικο ημίχλωρο Μήλου και πεντανόστιμο ψητό μανούρι αέρος Γρεβενών, ενώ το κεφαλοτύρι Κοζάνης με ολόκληρα κομμάτια τρούφας δίνει στο πιάτο μας νοστιμιά ορεσίβια και χορταστική.
Πηγή: Σπάνια ελληνικά τυριά στα «Καραμανλίδικα»