προετοιμασία 30′
ψήσιμο 20′
Yλικά για 4 άτομα
300 γρ. σουτζούκι πολίτικο Sary, κομμένο σε 20 φετάκια (με πάχος 1-1,5 εκατοστό)
300 γρ. μανιτάρια (λευκά και πλευρώτους), κομμένα σε κομμάτια
2 κολοκυθάκια, κομμένα σε κομματάκια
2 πατάτες βρασμένες, κομμένες σε κομμάτια
1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε κομμάτια
12 κλαράκια φρέσκια ρίγανη
8 ντοματίνια
3 κουταλιές σούπας, ελαιόλαδο
3 – 4 κουταλιές σούπας, ξύδι βαλσάμικο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα αντικολητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα λαχανικά, που αλατίζουμε ελαφρά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ετοιμάζουμε 4 κομμάτια λαδόκολλας, διαστάσεων 23 x 23 εκατοστά.
Μοιράζουμε το μείγμα από το τηγάνι στα 4 κομμάτια λαδόκολλας και προσθέτουμε σε κάθε μερίδα από 4-5 φετάκια σουτζούκι πολίτικο Sary και από 3 κλαράκια φρέσκια ρίγανη.
Περιχύνουμε την κάθε μερίδα με λιγο βαλσάμικο ξύδι, πιπερώνουμε και κλείνουμε σε 4 πακετάκια, σαν πουγκιά.
Τοποθετούμε σε ταψάκι και ψήνουμε στο φούρνο, για 20 λεπτά.
Αποσύρουμε από το φούρνο και σερβίρουμε το κάθε πακετάκι, σε πιάτο.
Καραμανλίδικες συνταγές από την παράδοση της οικογένειας Σαρήμπογια
Μια πετυχημένη συνταγή, στηρίζεται στα υλικά καλής ποιότητας. Μπορείτε να προμηθευτείτε το πολίτικο σουτζούκι Sary καθώς και επιλεγμένα προϊόντα «μικρών» παραγωγών, στα «Καραμανλίδικα του Φάνη», Σωκράτους 1 και Ευριπίδου 52.