Ρολάκια από μοσχαρίσιο μπούτι

Ρολάκια από μοσχαρίσιο μπούτι καπνιστό με πάπρικα Sary LeGrand και κρέμα τυριού

Προετοιμασία 20′

Υλικά για δύο άτομα

150 γρ. (4 φέτες)
μοσχαρίσιο μπούτι καπνιστό με πάπρικα Sary LeGrand
κομμένο σε λεπτές φέτες

Για τη γέμιση

350 γρ. μανούρι
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια
2 – 3 κουταλιές σούπας βαλσάμικο ξύδι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα υλικά της γέμισης, εκτός της πιπεριάς και πιπερώνουμε. Απλώνουμε τις φέτες του αλλαντικού την κάθε μία ξεχωριστά πάνω σε πλαστική μεμβράνη. Μοιράζουμε στο κέντρο τους την κρέμα τυριού και τα μπαστουνάκια πιπεριάς.

Τυλίγουμε τις φέτες σε ρολά μέσα στην πλαστική μεμβράνη. Βάζουμε τα ρολά στο ψυγείο για 1 -2 ώρες, να σφίξει η κρέμα.

Την ώρα του σερβιρίσματος βγάζουμε τα ρολάκια από το ψυγείο, αφαιρούμε την πλαστική μεμβράνη και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Σερβίρουμε σε πιατέλα. Αν θέλουμε περιχύνουμε με λίγο βαλσάμικο ξύδι.

Καραμανλίδικες συνταγές, από την παράδοση της οικογένειας Σαρήμπογια

Μπορείτε να προμηθευτείτε τα αυθεντικά υλικά της συνταγής, μοσχαρίσιο μπούτι καπνιστό με πάπρικα Sary και μανούρι ΠΟΠ, στα «Καραμανλίδικα του Φάνη», Σωκράτους 1 και Ευριπίδου 52.