Συνταγή: Ρεβιθάδα με παστουρμά
Υλικά για 2 άτομα
1 κούπα ρεβίθια
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 κούπα πιπεριές πράσινες και κόκκινες, ψιλοκομμένες
1 κούπα ντομάτα ψιλοκομμένη
6 φέτες παστουρμά μόσχου
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πάπρικα καυτερή
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε αποβραδίς τα ρεβίθια και την επομένη τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε σε νερό μέχρι να μαλακώσουν. Σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και προσθέτουμε την ντομάτα και αλάτι. Αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί μέχρι να πήξει η σάλτσα. Προσθέτουμε τις τέσσερις φέτες παστουρμά ψιλοκομμένο, αφήνουμε για 2 λεπτά και ρίχνουμε τα ρεβίθια. Ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε και προσθέτουμε 2 φέτες παστουρμά και πάπρικα.
Ο Φάνης Θεοδωρόπουλος προτείνει στους αναγνώστες της LiFO μερικές νόστιμες και εύκολες συνταγές με #παστουρμά που σερβίρει στα «Καραμανλίδικα του Φάνη» (Σωκράτους 1 & Ευριπίδου 52).
Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Lifo, στην ενότητα «Γεύση» που επιμελείται η κ. Νίκη Μηταρέα.
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Πηγή:Τα Καραμανλίδικα του Φάνη μας μαθαίνουν πώς να τρώμε παστουρμά – lifo.gr
Μια πετυχημένη συνταγή, στηρίζεται στα υλικά καλής ποιότητας. Μπορείτε να δοκιμάσετε και να προμηθευτείτε εκλεκτό, καραμανλίδικο παστουρμά ωρίμανσης, στα «Καραμανλίδικα του Φάνη».