Αφιέρωμα στο τυρί κασέρι, από την ΕΡΤ
ΕΡΤ 2 – Εκπομπή «Γεύσεις από Ελλάδα»: Το κασέρι
Το Κασέρι: Γεύσεις από Ελλάδα – Τα Καραμανλίδικα του Φάνη στην ΕΡΤ2 Σύνοψη από το αφιέρωμα της ΕΡΤ στο τυρί κασέρι, από την ΕΡΤ 2 και την εκπομπή «Γεύσεις από Ελλάδα», που επιμελείται και παρουσιάζει η Ολυμπιάδα-Μαρία Ολυμπίτη.
- Ενημέρωση για την ιστορία του διάσημου και νόστιμου τυριού.
- Συνταγές από τον Γιάννη Στρατίκη και την Ολυμπιάδα-Μαρία Ολυμπίτη.
- Μαθαίνουμε από το Φάνη Θεοδωρόπουλο για τη διαδρομή του κασεριού από την παραγωγή μέχρι και την κατανάλωση.
- Η διατροφολόγος – διαιτολόγος Βασιλική Γρηγορίου μας ενημερώνει για τις ιδιότητες του κασεριού και τα θρεπτικά του συστατικά.
Κασέρι παλαίωσης, από τα «Καραμανλίδικα του Φάνη».
Μανιτάρια πόρτο μπέλο με κασέρι
Από το Γιάννη Στρατίκη και την Ολυμπιάδα-Μαρία Ολυμπίτη.
Φάνης Θεοδωρόπουλος: Πώς παράγεται και πως καταναλώνεται το κασέρι
Φάνης Θεοδωρόπουλος – Τα Καραμανλίδικα του Φάνη | ΕΡΤ2 – Το κασέρι – Γεύσεις από Ελλάδα. Συζήτηση με το Φάνη Θεοδωρόπουλο για την παραγωγή και την παλαίωση του κασεριού. Πρόταση για να συντηρήσετε το κασέρι και ιδέες για να το δοκιμάσετε, σε νόστιμους συνδυασμούς.
Σουφλέ κασέρι με κοτόπουλο
Από το Γιάννη Στρατίκη και την Ολυμπιάδα-Μαρία Ολυμπίτη.
Οι ιδιότητες του κασεριού και τα θρεπτικά του συστατικά
Από τη Βασιλική Γρηγορίου.
Εκπομπή «Γεύσεις από Ελλάδα» Ένα καθημερινό ταξίδι γεμάτο ελληνικά αρώματα, γεύσεις και χαρά στην ΕΡΤ2. Η εκπομπή με τίτλο «Γεύσεις από Ελλάδα» κάθε μέρα έχει θέμα της ένα προϊόν από την ελληνική γη και θάλασσα. Η παρουσιάστρια της εκπομπής, δημοσιογράφος Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη, υποδέχεται στην κουζίνα, σεφ, παραγωγούς και διατροφολόγους απ’ όλη την Ελλάδα για να μελετήσουν μαζί την ιστορία και τη θρεπτική αξία του κάθε προϊόντος. Οι σεφ μαγειρεύουν μαζί με την Ολυμπιάδα απλές και ευφάνταστες συνταγές για όλη την οικογένεια. Οι παραγωγοί και οι καλλιεργητές περιγράφουν τη διαδρομή των ελληνικών προϊόντων -από τη σπορά και την αλίευση μέχρι το πιάτο μας- και μας μαθαίνουν τα μυστικά της σωστής διαλογής και συντήρησης. Οι διατροφολόγοι – διαιτολόγοι αναλύουν τους καλύτερους τρόπους κατανάλωσης των προϊόντων, «ξεκλειδώνουν» τους συνδυασμούς για τη σωστή πρόσληψη των βιταμινών τους και μας ενημερώνουν για τα θρεπτικά συστατικά, την υγιεινή διατροφή και τα οφέλη που κάθε προϊόν προσφέρει στον οργανισμό.
Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης Eπιμέλεια, Παρουσίαση: Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη Αρχισυνταξία: Μαρία Πολυχρόνη Σκηνογραφία: Ιωάννης Αθανασιάδης Διεύθυνση φωτογραφίας: Ανδρέας Ζαχαράτος Διεύθυνση παραγωγής: Άσπα Κουνδουροπούλου – Δημήτρης Αποστολίδης Κατηγορία: #ΓΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ #ΕΛΛΑΔΑ, #ΕΡΤ2, #ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ Eτικέτες: #ΚΑΣΕΡΙ, #ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ, #ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
Στο κανάλι «Ακρόπαστον» | On Akropaston Channel: Κασέρι: ΕΡΤ2, Γεύσεις από Ελλάδα – Τα Καραμανλίδικα του Φάνη
Πηγή: Κασέρι | ΕΡΤ WebTV: Γεύσεις από Ελλάδα, 10 Μαΐου 2017