Πένες με μανιτάρια – Πράσινη σάλτσα με Καραμανλίδικο Πστουρμά Sary από μπούτι μόσχου
προετοιμασία 10′
μαγείρεμα 25′
Υλικά για 4 άτομα
100 γραμμάρια καραμανλίδικο παστουρμά από μπούτι μόσχου Sary, κομμένο σε λεπτές φέτες
παρμεζάνα κομμένη σε φλούδες
400 γραμμάρια πένες
300 γραμμάρια μανιτάρια λευκά, κομμένα σε κομμάτια
1 ματσάκι μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)
1 σκελίδα σκόρδο
½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι καθαρισμένο
200 γραμμάρια τυρί κρέμα
αλάτι, φρεσκοτριμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα φύλλα μαϊντανού, τη σκελίδα σκόρδου, το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε.
Βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό, al dente.
Παράλληλα, σε ένα βαθύ, μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια. Μόλις μαραθούν, προσθέτουμε το πολτοποιημένο μείγμα μαϊντανού και αφήνουμε να πάρουν βράση. Ρίχνουμε στο τηγάνι μια κουτάλα από το νερό που βράζουν οι πένες.
Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε τις πένες από την κατσαρόλα στο τηγάνι, όταν βράσουν al dente και ανακινούμε καλά το τηγάνι. Προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα από την κατσαρόλα, ώστε οι πένες να είναι με σάλτσα. Ρίχνουμε μέσα το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε με φλούδες παρμεζάνα και φιλετάκια παστουρμά.
Αλατοπιπερώνουμε κατά πώς μας αρέσει.
Μια πετυχημένη συνταγή, στηρίζεται στα υλικά καλής ποιότητας. Μπορείτε να προμηθευτείτε τα υλικά της συνταγής -τον αυθεντικό καραμανλίδικο παστουρμά Sary από μπούτι μόσχου, και να επιλέξετε υπέροχα τυριά «μικρών» Ελλήνων παραγωγών, στα «Καραμανλίδικα του Φάνη», Σωκράτους 1 και Ευριπίδου 52.