OliveMagazine – Με ούζο και αλλαντικά στα Καραμανλίδικα του Φάνη

OliveMagazine > Δοκιμάσαμε | Της Ιωάννας Σταμούλου Με μια δημοσιογραφική μάζωξη, που περισσότερο έμοιαζε με γιορτή παρά με συγκέντρωση επαγγελματικού χαρακτήρα, γνωρίσαμε και γευτήκαμε το ούζο Ηδωνικό.

Ένα καράβι, που σε ταξιδεύει με τα γλυκανισάτα αρώματα και το ανάλαφρα πικάντικο τελείωμά του είναι το ούζο Ηδωνικό, το νεότερο μέλος της οικογένειας αποσταγμάτων (γνωρίζουμε ήδη το τσίπουρο «με» και «χωρίς» γλυκάνισο) του Κτήματος Κώστα Λαζαρίδη. Προϊόν premium, αποτέλεσμα της 100% απόσταξης με επιλεγμένα βότανα και σπόρους της ελληνικής γης, παράγεται σε χάλκινους άμβυκες, με τον ξεχωριστό παραδοσιακό τρόπο που φτιάχνεται το αγαπημένο ελληνικό ποτό. Όσο για το όνομά του, μην πάει πουθενά το μυαλό σας, αυτό προέρχεται από τους αρχαίους κατοίκους της περιοχής, τους Ήδωνες.

To καράβι Ηδωνικόν, που λέτε, έπιασε στεριά και πήγαμε να το υποδεχτούμε την τελευταία μέρα του Σεπτέμβρη στα Καραμανλίδικα του Φάνη – στην πίσω σαν μυστική αυλή του- Σωκράτους κι Ευρυπίδου, εκεί που χτυπάει η καρδιά της αγοράς της Αθήνας, κι έμοιαζε σαν να κατέβηκε η Δράμα να δείξει στην Αθήνα πώς το ρίχνει έξω η Μακεδονία: Με ούζα και με τσίπουρα, με παστουρμάδες, με μεζέδες εκλεκτούς και καλή παρέα. Έτσι γίναμε όλοι, μια μεγάλη, καλή παρέα και η βραδιά μάς έκανε τη χάρη να είναι καλοκαιρινή. Τα αλλαντικά του Sary είχαν την τιμητική τους και συνόδευσαν το γλυκανισάτο απόσταγμα με τον καλύτερο τρόπο. Από μπροστά μας παρέλασε μια ατέλειωτη στρατιά από μεζέδες, που τι να πρωτοθυμηθώ: τα παστουρμαδοπιτάκια, τα σαρμαδάκια με παστουρμά, τον κεφτέ λουκάνικο γιαουρτλού, το σαγανάκι με σουτζούκι και αβγά ή τον καβουρμά; Όλα τους ένα κι ένα! Καλύτερο πάντρεμα με ούζο δεν θα μπορούσα να φανταστώ.

Πηγή: Με ούζο και αλλαντικά στα Καραμανλίδικα του Φάνη