Κεφτέ λουκάνικο Sary – Το αλλιώτικο λουκάνικο: αθηνόραμαUmami

Το αλλιώτικο λουκάνικο!

«Κεφτέ λουκάνικο» έχετε δοκιμάσει; Μαλακό και ζουμερό, δικαιολογεί απόλυτα την ονομασία του, η δε νοστιμιά του οφείλεται στα υλικά. Το ιδιαίτερο αυτό νωπό λουκάνικο παρασκευάζεται από χοιρινό κρέας με ένα μικρό ποσοστό γίδινου και πρόβειου, που κάνει και τη διαφορά. Η γεύση του είναι στρογγυλή και γεμάτη, με ισορροπία μπαχαρικών και αλατιού και βγάζει βαθειά νοστιμιά.

Κεφτέ λουκάνικο Sary

Το τηγανίζετε ή το ψήνετε κομμένο σε κομμάτια, χωρίς λάδι γιατί ελευθερώνει αμέσως το λίπος του (το οποίο και αφαιρείτε αν θέλετε). Είναι απολύτως φρέσκο και πρέπει να καταναλωθεί σε λίγες μέρες. Σκέτο στο τραπέζι των μεζέδων, σε ομελέτες και ζυμαρικά με χειμωνιάτικη γεύση, είναι ένα ξεχωριστό αλλαντικό.

Το παρασκευάζει η γνωστή αλλαντοποιία Σαρήμπογια (Sary) στην Προσοτσάνη της Δράμας με βάση μια παραδοσιακή συνταγή, από αυτές που έφερε η οικογένεια από την Καππαδοκία. Η οικογένεια Σαρήμπογια άνοιξε το πρώτο της εργαστήριο στη Δράμα το 1938 για να φτάσει σήμερα, στην τέταρτη γενιά, να παράγει μια πολύ ενδιαφέρουσα σειρά προιόντων με έμφαση στα υλικά ποιότητας.

Το κεφτέ λουκάνικο ανήκει στη σειρά Natural και το βρήκαμε στου Αραπιάν, Ευριπίδου 41, arapian.gr. Παραγωγός: Sary, Προσοτσάνη Δράμας, sary.gr. Tης Ντίνας Γκρουμούτη, για το αθηνόραμα-Umami Sary Το αλλιώτικο λουκάνικο – αθηνόραμα – Umami

Μπορείτε να προμηθευτείτε το «Κεφτέ Λουκάνικο» όπως και όλα τα προϊόντα των εργαστηρίων Sary, στα «Καραμανλίδικα του Φάνη», Σωκράτους 1 και Ευριπίδου 52, karamanlidika.gr.