Καραμανλίδικη τηγανιά με παστουρμά καμήλας Sary και κοτόπουλο
προετοιμασία 15′
μαγείρεμα 30′
Υλικά για 4 άτομα
1 στήθος κοτόπουλο ξεκοκαλισμένο και κομμένο σε μέτριους κύβους
1 μπούτι κοτόπουλο ξεκοκαλισμένο και κομμένο σε μέτριους κύβους
100 γραμμάρια παστουρμάς καμήλας Sary
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κουταλάκι γλυκού μουστάρδα, σε σκόνη
1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε κομμάτια
1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε κομμάτια
4-5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα βαθύ αντικολητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι με τα κομματάκια πιπεριάς. Μόλις μαραθούν, προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλου.
Τα αλατοπιπερώνουμε και τα πασπαλίζουμε με τη μουστάρδα.
Μόλις ροδίσουν ρίχνουμε και το σκόρδο και ανακινούμε το τηγάνι.
Σβήνουμε με το κονιάκ.
Προσθέτουμε και 1/2 φλυτζάνι νερό και τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Σκεπάζουμε με τις φετούλες παστουρμά και αφήνουμε το φαγάκι, να μείνει με το λαδάκι του.
Σερβίρουμε την τηγανιά ζεστή.
Καραμανλίδικες συνταγές, από την παράδοση της οικογένειας Σαρήμπογια
Μια πετυχημένη συνταγή, στηρίζεται στα υλικά καλής ποιότητας. Μπορείτε να προμηθευτείτε τον αυθεντικό καραμανλίδικο παστουρμά καμήλας Sary -της συνταγής, στα «Καραμανλίδικα του Φάνη», Σωκράτους 1 και Ευριπίδου 52.