#Παστουρμάδες, #σουτζούκια, #σαλάμια και πολλές άλλες #καραμανλίδικες και #πολίτικες συνταγές για #μερακλίδικα προϊόντα. Μπορείς να φτιάξεις ατέλειωτα μεζεδάκια με #καβουρμά, #παρμάκ #σουτζούκ και #καραμανλίδικο #λουκάνικο, αλλά τελευταία δοκίμασα το #ζεϊμπέκ #σαλάμι
Γλυκόξινα: Αστικές απολαύσεις – Η Gourmet Γωνιά για γεύσεις και αναγνώσεις – Νόστιμα – Το Βήμα Online
Γράφει η Μελίσσα Στοΐλη Αγαπημένο μου ημερολόγιο, Είναι Παρασκευή βράδυ και σε μια στοά της οδού Λέκκα αναρωτιέμαι τι πίνουν οι θεοί.
… Μια και ανέφερα την Ανατολή, θα μείνω για λίγο εδώ και συγκεκριμένα στα αλλαντικά Sary.
H αλλαντοποιία της οικογένειας Σαρήμπογια έχει ιστορία 125 χρόνων και ταξιδεύει από τους Καραμανλήδες της Καππαδοκίας, από μια οικοτεχνία στο Αγιάσι των Αδάνων, μέχρι τους πρόποδες του Φαλακρού στη Προσοτσάνη Δράμας.
#Παστουρμάδες, #σουτζούκια, #σαλάμια και πολλές άλλες #καραμανλίδικες και #πολίτικες συνταγές για #μερακλίδικα προϊόντα.
Μπορείς να φτιάξεις ατέλειωτα μεζεδάκια με #καβουρμά, #παρμάκ #σουτζούκ και #καραμανλίδικο #λουκάνικο, αλλά τελευταία δοκίμασα το #ζεϊμπέκ #σαλάμι, ένα ελαφρώς #πικάντικο #αλλαντικό από μοσχαρίσιο κρέας. Βάλτε το και σε #συνταγές.
Είναι πολύ ωραίο με πένες και #καπνιστό #τυρί. Και αν βουτυρώσετε τα ζυμαρικά με βούτυρο Ξυγαλί Ραγιάν, θα είναι τέλεια!
Ωραίο το #καλοκαίρι στα νησιά, αλλά η ζωή είναι απολαυστική ακόμη και όταν ο καιρός ψυχράνει.
*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET, την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015.