Η γεύση συνεχίζει την ιστορία της παράδοσης

Η γεύση συνεχίζει την ιστορία της παράδοσης: «Τα Καραμανλίδικα του Φάνη»

Τα Καραμανλίδικα του Φάνη είναι ένα ταξίδι στην ιστορία. Ένα σκηνικό που έχει στήσει στο κέντρο της Αθήνας ένας ψαγμένος σκηνοθέτης για να αναβιώσει εποχές, γεύσεις, συνήθειες και, πάνω απ’ όλα, αυθεντική απόλαυση.

Γαστρονομικό ταξίδι στα βάθη της Ανατολής

Τα Καραμανλίδικα του Φάνη είναι ένα ταξίδι στην ιστορία. Ένα σκηνικό που έχει στήσει στο κέντρο της Αθήνας ένας ψαγμένος σκηνοθέτης για να αναβιώσει εποχές, γεύσεις, συνήθειες και, πάνω απ’ όλα, αυθεντική απόλαυση. Στα τρία ανακαινισμένα νεοκλασικά κτίρια που βρίσκονται Ευριπίδου, Σωκράτους και Ερμού στεγάζονται το παστιρματζίδικο και το μεζετζίδικο που θα σου προσφέρουν ένα γαστρονομικό ταξίδι στα βάθη της Ανατολής. Εδώ θα απολαύσεις λαχταριστούς μεζέδες στο πιάτο ή θα προμηθευτείς ιδιαίτερα προϊόντα που θα σου δώσουν έμπνευση να ετοιμάσεις στο σπίτι μερακλίδικες νοστιμιές. Ανάμεσα στις επιλογές θα βρεις αλλαντικά ωρίμανσης, τυριά από ποικιλίες ΠΟΠ, τσίπουρα παλαίωσης, βιοδυναμικά κρασιά αλλά και χειροποίητα γλυκά που θυμίζουν σπιτική φροντίδα. Πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις τον εκλεκτό καραμανλίδικο παστιρμά και το σουτζούκι, τα αυθεντικά καραμανλίδικα λουκάνικα αλλά και τις χειροποίητες πίτες, δηλαδή παστουρμαδόπιτα, σουτζουκόπιτα, φετόπιτα.

Μεζεδοπωλεία: Το ελληνικό φαγητό στα καλύτερά του

Όσο για τα πιατάκια που θα συνοδεύσουν τις υπέροχες στιγμές στην οδό Ευριπίδου, η καραμανλίδικη ρεβιθάδα με παστιρμά, οι μελιτζάνες με κολοκύθια και φέτα σε σάλτσα Καππαδοκίας, τα χειροποίητα ντολμαδάκια της μανούλας αλλά και το καραμανλίδικο λουκάνικο παρμάκ με πίτες, το λουκάνικο κεφτέ με πίτες, το πελμένι γεμιστό με κιμά με σάλτσα τομάτας και σος γιαουρτιού ή τα χοιρινά καπνιστά μπριζολάκια, μαρινάτα με πατάτες τηγανητές είναι κάποιες από τις νοστιμιές που θα σου χαρίσουν μια μοναδική εμπειρία γεύσης. Στα Καραμανλίδικα η γεύση γράφει τη δικής της ιστορία ή μάλλον συνεχίζει άξια την ιστορία που ξεκίνησε να γράφεται μέσα από παραδόσεις που επιβιώνουν στον χρόνο. Εδεσματοπωλείο: Σωκράτους 1 & Ευριπίδου, 210 3254184 Εργαστήρι – Εστιατόριο: Ερμού 119, 210 3219119 Παντοπωλείο: Ευριπίδου 41, eShop

Facebook: Karamanlidika – Tα Καραμανλίδικα του Φάνη,

Instagram: ta_karamanlidika_tou_fani

Πηγή: Lifo | Το ελληνικό φαγητό στα καλύτερά του