Έξοδος με τον Γιάννη Αποστολάκη στα γνωστά Καραμανλίδικα!

Η μύηση στον παστουρμά

– Γεια σας κύριε Φάνη, τι κάνετε; – Καλώς ήρθατε στα Καραμανλίδικα! Γεια σας, καλώς ήρθατε … γεια σας παιδιά. – Ήρθατε στο ναό του παστουρμά. – Έχουμε παστουρμάδες, σουτζούκια, δεν ξέρω αν ξέρετε ή έχετε μαγειρέψει αυτά τα προϊόντα … – Έχουμε έρθει γιατί θέλουμε να μάθουμε γι αυτά τα προϊόντα, δηλαδή ο σκοπός αυτός είναι, να μάθουν κάτι τα παιδιά -κι εγώ δηλαδή, γιατί πολλά πράγματα δεν τα ξέρω. – Και θα σας τα πούμε «θεωρητικά» και πρακτικά θα τα δοκιμάσετε κιόλας, με τις συνταγές μας. – Μπορούμε; – Ό,τι θέλετε! – Εδώ είναι μία έτσι, πρώτη δοκιμή … – Έλα, εσύ που βιαζόσουνα. – Για δοκιμάστε, πάρτε λίγο να σερβίρετε κει. – Αυτός είναι μοσχαρίσιο μπούτι, είναι άπαχο κρέας, είναι ο πιο κοινός, ο πιο «εύκολος» να μυηθείς στον παστουρμά. Δεν έχει ούτε λίπος πολύ, έχει τα αρώματα που πρέπει, είναι μαλακός … – Δεν μυρίζει όπως τα άλλα. Είναι πολύ ωραίο. – Τα τέσσερα διαφορετικά είδη παστουρμά που λέτε ότι υπάρχουν … Μοσχαρίσιοι, φαντάζομαι. – Έχουμε δύο μοσχαρίσιους που είναι από μπούτι και δύο άλλα είδη -το ένα είναι πρόβειο, μπούτι πρόβειο και το άλλο είναι από καμήλα. – Έχετε και καμήλα; – Ναι θα δοκιμάσετε και καμήλα. Της καμήλας το κρέας είναι πιο στεγνό, μπορεί να σας φανεί και λίγο πιο αλμυρό, αλλά είναι …

Καινούργια τυριά – Νέες γεύσεις, στα Καραμανλίδικα του Φάνη

– Δεν τελειώσατε ακόμα μαζί μου! Εδώ είναι ένα μικρό δείγμα από τα αλλαντικά που έχουμε. Έχουμε πάνω από τριακόσια είδη αλλαντικών και τυριών … Κι έχουμε κι ένα με τυριά, τώρα θα σας φέρω … – Αυτό είναι… πήγες στο καυτερό εσύ … – Πω πω πω πω! – Τα τυριά αυτά, μια και μας κάνατε την τιμή και ήρθατε σήμερα, για πρώτη φορά τα παρουσιάζουμε! Είναι καινούργια! Αυτό είναι κατσικίσια κρέμα ροκφόρ, αυτό που πήρατε … – Έχουμε μετά καπνιστό τυρί με παστουρμά, σε παγκόσμια αποκλειστικότητα κι αυτό … – Μετά έχουμε κασέρι με κάνναβη … – Μετά έχουμε μια γραβιέρα με τζίντζερ, από την Ιθάκη … – Μμ, πολύ ιδιαίτερο. – Στα αλλαντικά, εδώ, έχουμε καυτερό σαλάμι από την Κέρκυρα, έχουμε πηχτή, αυτό είναι χοιρινό … … – Στην υγειά μας παιδιά, πάντα νίκες!

Ο πύραυλος!

– Δεν πιστεύω να χαλαρώσατε! – Κύριε Φάνη, σας περιμέναμε, κύριε Φάνη. – Φέραμε κι εδώ το σουτζούκι Αδάνων, τον «πύραυλο» που λέμε … με προσοχή, αυτό … – Τον «πύραυλο» θέλω. … – Δεν ξέρω αν έχει τύχει να φάμε πιο πολύ, απ’ αυτό που τρώμε σήμερα, σε έπαθλο … – Ναι, ναι! – Ναι και είναι και όλα, πάρα πολύ ωραία. – Όλα, πάρα πολύ νόστιμα! – Να είστε καλά, παιδιά. – Ευχαριστούμε πολύ! – Ευχαριστούμε πάρα πολύ! – Να είστε καλά. Σας αφήνω να φάτε. Καλή επιτυχία και για την συνέχεια. – Να ‘στε καλά και πάντα να κερδίζετε! … Να ‘στε καλά παιδιά κι ευχαριστούμε που ήρθατε.

Επιδόρπιο

– Τι έχεις φέρει, εδώ, φίλε, Γιάννη; – Τι ωραία γλυκά μας έφερες; – Έχω φέρει γιαουρτάκι με γλυκό καρότο, κιουνεφέ… – Με τι τυρί το κιουνεφέ; – Με κασέρι. – Μπράβο, ωραίος! – Και μπακλαβά, με καρύδι. … #MasterChef #Karamanlidika