προετοιμασία 5′
ψήσιμο 10′ – 15′
Υλικά για 4 άτομα
180 γραμμάρια σουτζούκι πολίτικο Sary κομμένο σε φετάκια (και χωρίς τη μεμβράνη)
4-5 ντοματίνια κομμένα στη μέση
1/2 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε λεπτές ροδέλλες
4 αυγά
150 γραμμάρια ανθότυρο
2 κουταλιές της σούπας πετιμέζι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2-3 φύλλα αρωματικό της αρεσκείας μας: βασιλικό ή δυόσμο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Το τέλειο σαχανάκι, με σουτζούκι πολίτικο Sary
Εκτέλεση
Βάζουμε ένα τηγάνι με χοντρό πυθμένα να ζεσταθεί στη φωτιά.
Ρίχνουμε τα κομμάτια από το σουτζούκι πολίτικο Sary και τα ροδίζουμε και από τις 2 πλευρές (υπολογίστε 1 λεπτό και για τις δύο πλευρές – παίρνει αμέσως χρώμα γιατί είναι φρέσκο λουκάνικο).
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα ντοματίνια, τις ροδέλες πιπεριάς.
Μετά από 2 λεπτά σπάμε στο τηγάνι 4 αυγά μάτια και αλατοπιπερώνουμε.
Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να τηγανιστούν.
Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το ανθότυρο, τα φύλλα αρωματικού επιλογής μας σε κομμματάκια και το πετιμέζι.
Μετά από ένα λεπτό αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως με χωριάτικο ψωμί.
Μια πετυχημένη συνταγή, στηρίζεται στα υλικά καλής ποιότητας. Μπορείτε να προμηθευτείτε τα αυθεντικά υλικά της συνταγής, το μοναδικό πολίτικο σουτζούκι Sary και ανθότυρο, στα «Καραμανλίδικα του Φάνη», Σωκράτους 1 και Ευριπίδου 52.
Ελάτε στα «Καραμανλίδικα του Φάνη» και ζητήστε να δοκιμάσετε το σαχανάκι μας!