Τα Καραμανλίδικα του Φάνη, φυλλάδιο 2019

Εργαστήρι

Νέο κατάστημα! Στο «Εργαστήρι» της οδού Ερμού 119, με τον χαρακτηριστικό ξυλόφουρνο, απολαύστε νέα ζεστά πιάτα και τα «προσφούρνια», όπως ονομάζονταν, στους χρόνους του Βυζαντίου, τα ψωμάκια που ψήνονταν σε υπαίθριους φούρνους & παστομαγειρεία. Παρασκευάζουμε τα προσφούρνια με φρέσκια ζύμη από αγνό ελαιόλαδο και το ψήσιμο στον ξυλόφουρνο, προσφέρει αξεπέραστη νοστιμάδα, αναδεικνύει το άρωμα, τη γεύση & την ποιότητα των υλικών που εσείς επιλέγετε. Στο ευρύχωρο, κλιματιζόμενο νέο μας κατάστημα, δοκιμάστε & αγοράστε χειροποίητο σουτζούκι, τους αυθεντικούς καραμανλίδικους παστουρμάδες ωρίμανσης & σπάνια τυριά από επίλεκτους Έλληνες παραγωγούς. Γευτείτε & προμηθευτείτε από την οικοτεχνία μας, νόστιμα παραδοσιακά γλυκά & επιδόρπια! Κιουνεφέ & μπακλαβάδες που παρασκευάζονται με αγνό βούτυρο, καζάν ντιπί, παστέλι, ρυζόγαλο, καθώς και σπιτικές μαρμελάδες.

Μεζετζίδικο

Η εξέλιξη της πιο νόστιμης ιστορίας της Αγοράς βρίσκεται στο «Μεζετζίδικο» της οδού Σωκράτους 1. Ένα μοναδικό κατάστημα – αναβίωση του βυζαντινού παστομαγειρείου – που φέρνει μεζέδες & γεύσεις από την Ανατολία, παραδοσιακές συνταγές και τα εκλεκτά καραμανλίδικα εδέσματα, στο πιάτο σας! ∆οκιμάστε και προμηθευτείτε σπάνια τυριά από όλη την Ελλάδα: άλμης, καπνιστά, παλαιωμένα, αγελαδινές και αιγοπρόβειες γραβιέρες, φρέσκα κατσικίσια, τυριά ΠΟΠ & delicatessen. Επιλέγουμε και σας προτείνουμε κρασί από ελληνικές ποικιλίες, μπύρα από μικροζυθοποιίες, ούζο και τσίπουρο, συνοδεία στους μεζέδες σας. Το προσωπικό μας, θα σας εξυπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο.

Παστιρματζίδικο

Στο γνωστό στέκι των μερακλήδων, το ιστορικό «Παστιρματζίδικο» της οδού Ευριπίδου 41, θα βρείτε τον αυθεντικό χειροποίητο παστιρμά μόσχου, πρόβειο και καμήλας, το πολίτικο και καραμανλίδικο σουτζούκι ωρίμανσης! Διαθέτουμε δεκάδες σπάνια και παλαιωμένα τυριά καθώς και προϊόντα γευσιγνωσίας: χυμό ρόδι, φύλλο γιουφκά, αυγοτάραχο, παξιμάδια, χοιρομέρι, λούζα, παστράμι, προσούτο, καβουρμά … Ελάτε στα «Καραμανλίδικα του Φάνη», να σας γνωρίσουμε την αυθεντική ελληνική γεύση – έναν κόσμο ποιότητας και ποικιλίας – από τους καλύτερους παραγωγούς μικρής κλίμακας στην Ελλάδα.


  • Εργαστήρι, Ερμού119, Δευτέρα – Σάββατο, 13:00 – 23:00
  • Μεζετζίδικο, Σωκράτους 1, Δευτέρα – Σάββατο, 08:00 – 23:00
  • Παστιρματζίδικο, Ευριπίδου 41, Δευτέρα – Σάββατο, 08:00 – 17:00

Καραμανλίδικες συνταγές

Παστουρμαδόπιτα με καραμανλίδικο παστουρμά Sary

«Τα Καραμανλίδικα του Φάνη» - Συνταγές
QR: Τα Καραμανλίδικα του Φάνη – Συνταγές