Τα Καραμανλίδικα του Φάνη στο Athens Wine Week

Για μία εβδομάδα, στα πλάισια του Athens Wine Week, από 1-8 Μαρτίου 2015, το οινόφιλοι που θα βρίσκονται στην Αθήνα θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαλέξεις, #γευστικές δοκιμές και εκδηλώσεις σε μια κοινή προσπάθεια γνωριμίας με τις ιδιαίτερες ποικιλίες του ελληνικού αμπελώνα. Το #Athens #Wine #Week είναι η σύγχρονη εκδοχή της «Γιορτής του Κρασιού».

«Τα Καραμανλίδικα του Φάνη» συμμετέχουν στο Athens Wine Week από τη Δευτέρα 2, ως και το Σάββατο 7 Μαρτίου. Σας προσκαλούμε να μας επισκεφθείτε και να γευθείτε παραδοσιακούς μεζέδες μας από την καραμανλίδικη παράδοση, καθώς και μοναδικές γεύσεις μικρών παραγωγών, από όλη την Ελλάδα. Σας προτείνουμε ένα απολαυστικό γευστικό ταξίδι, που συνδυάζει τρία μονοποικιλιακά κρασιά του Κτήματος Μπριντζίκη (1932) από την Ηλεία, ελληνικά παλαιωμένα τυριά και αλλαντικά ωρίμανσης από τη συλλογή μας και μοναδικά φρέσκα κατσικίσια τυριά (ελληνικά #‎chèvre‬). Ελάτε να δοκιμάσετε το Δραμινό «Κεφτέ λουκάνικο» και την «πατάτα με καβουρμά», «καπνιστό σολομό» και «οξύρρυγχο φιλέτο» από τον Ταΰγετο, χέλι καπνιστό από την Άρτα. #Οίνος Λευκός Τινακτορώγος, Κτήμα Μπριντζίκη, βιολογικής καλλιέργειας, Ηλεία (Ασπρούδες) 12,5%, 2014, παραγωγή 14.000 φιάλες. #Οίνος Ερυθρός Aυγουστιάτης, Κτήμα Μπριντζίκη, βιολογικής καλλιέργειας, Ηλεία (Aυγουστιάτης) 12,8%, 2011, παραγωγή 20.000 φιάλες. #Οίνος Ροζέ Aυγουστιάτης, Κτήμα Μπριντζίκη, βιολογικής καλλιέργειας, Ηλεία (Aυγουστιάτης) 12,8%, 2014, παραγωγή 20.000 φιάλες.

«Τα Καραμανλίδικα του Φάνη», www.karamanlidika.gr Ανακαλύψτε τον πολίτικο εαυτό σας! Δευτέρα – Σάββατο: Εστίαση, 12:00 – 24:00. Πώληση, 07:00 – 21:00 Σωκράτους 1 & Ευριπίδου 52, Βαρβάκειος Αγορά, Αθήνα, τηλ. 210 3254 184


Λίγα λόγια για το κτήμα Κτήμα Μπριντζίκη (1932). Αμπελώνες βιολογικής καλλιέργειας.

Οι αμπελώνες του κτήματος καλλιεργούνται σε μια έκταση των 120 στρεμμάτων γης υπό τα αυστηρά κριτήρια της βιολογικής καλλιέργειας. Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται είναι ‪#‎Ροδίτης‬, ‪#‎Τινακτορώγος‬, ‪#‎Μαλαγουζιά‬, ‪#‎Φιλέρι‬, ‪#‎Ασύρτικο‬ (λευκές ποικιλίες) καθώς και ‪#‎Αυγουστιάτης‬ και ‪#‎Αγιωργήτικο‬ (ερυθρές ποικιλίες). Επίσης ‪#‎Chardonnay‬, ‪#‎Merlot‬ και ‪#‎Cabernet‬ είναι κάποιες από τις διεθνείς ποικιλίες που καλλιεργούνται στο κτήμα. Το κτήμα συνεργάζεται με τοπικούς παραγωγούς της περιοχής και απορροφά σταφύλια 600 στρεμμάτων γης.

‪#‎brintzikis‬ ‪#‎winery‬


Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας το επώνυμο ελληνικό κρασί θα είναι ο πρωταγωνιστής της πόλης και οι δημιουργοί του θα βρίσκονται στο προσκήνιο της επικαιρότητας. Δεκάδες διαφορετικές οινογευσιγνωστικές εμπειρίες, ευχάριστες και απολαυστικές, παιδαγωγικές και καινοτόμες θα πραγματοποιηθούν σε εστιατόρια, κάβες, wine bars και σχολές κρασιού και μαγειρικής σε όλη την πόλη. Θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε τα αγαπημένα σας κρασιά σε ειδικές τιμές και να συμμετάσχετε σε γευστικές δοκιμές που οργανώνουν για εσάς οι οινοποιοί και οι οινοχόοι. Επιλέξτε την εκδήλωση που σας ενδιαφέρει και επικοινωνήστε με τους οργανωτές για να εξασφαλίσετε τη θέση σας!

Πρόγραμμα εκδηλώσεων, από το [ athenswineweek.gr ].

Athens Wine Week – Εκδηλώσεις

#karamanlidika #AthensWineWeek