Σάντουιτς με παστράμι | foodurismo.com

ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΕ ΠΑΣΤΡΑΜΙ – ΓΚΟΥΡΜΕΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΔΑΡΙΟΥ

Το σάντουιτς με παστράμι δεν είναι ένα ακόμα σάντουιτς, είναι μια… γκουρμεδιά περιοπής ! Οι πολλαπλές στρώσεις από λεπτές φέτες παστράμι πάνω στο βουτυρωμένο και καψαλισμένο ψωμί έχουν κάνει αυτό το σάντουιτς ιδιαίτερο και διάσημο.

Διαβάστε όλο το άρθρο, στο foodurismo:ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΕ ΠΑΣΤΡΑΜΙ | foodurismo.com

Η Συνταγή

Υλικά για Ένα Χορτσαστικό Σάντουιτς

2 μεγάλες φέτες ψωμί (καλύτερα ζυμωτό)
5-6 φέτες παστράμι
μερικές φέτες κασέρι ή μια ήπιας γεύσης γραβιέρα
βούτυρο για άλειμμα
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
μερικά φύλλα μαρουλιού ή γαλλικής σαλάτας

Εκτέλεση

Αλείφετε την κάθε φέτα ψωμιού με βούτυρο και από τις δυο πλευρές, να είστε γαλαντόμοι όμως, χρειάζεστε μπόλικο βούτυρο.

Ακουμπάτε τις φέτες στη σχάρα του φούρνου και ψήνετε το ψωμί για λίγα λεπτά στο γκριλ της κουζίνας. Προσέξτε μόνο μην σας αρπάξει !

Tο βγάζετε από τον φούρνο και απλώνετε πάνω του μια γενναία ποσότητα μουστάρδας.

Στη μια φέτα ψωμιού απλώνετε τις φέτες παστράμι και στην άλλη τις φέτες τυριού. Βάζετε ξανά τις φέτες πάνω στη σχάρα και ψήνετε στο γκριλ για 1-2 λεπτά, ίσα να λιώσει το τυρί και να ζεσταθεί καλά το αλλαντικό.

Βγάζετε το ψωμί από τον φούρνο, απλώνετε πάνω στις φέτες τα φύλλα του μαρουλιού, “κλείνετε” το σάντουιτς και το απολαμβάνετε.

… την τελευταία φορά δοκίμασα μια υπέροχη γραβιέρα Ιθάκης, σκληρή με μεστή γεύση, ήθελα παστράμι μοσχαριού αλλά πήρα μαζί κι ένα υπέροχο παστράμι κοτόπουλο, του ζήτησα ένα αλλαντικό για σάντουιτς και μου πρότεινε μια πολύ ωραία μορταδέλα με αμύγδαλα και κομμάτια προσούτο.

PASTRAMI #RECIPE #ΠΑΣΤΡΑΜΙ #ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ

Πηγή | Κείμενο, φωτογραφίες, συνταγή:ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΕ ΠΑΣΤΡΑΜΙ | foodurismo.com

Μια πετυχημένη συνταγή, στηρίζεται στα υλικά καλής ποιότητας.
Μπορείτε απολαύσετε και να προμηθευτείτε εκλεκτό παστράμι μόσχου και παστράμι κοτόπουλο, ελληνικές γραβιέρες και κασέρι εξαιρετικής παλαίωσης, στα «Καραμανλίδικα του Φάνη».
Στο «Μεζετζίδικο»: Σωκράτους 1 και στο «Παστιρματζίδικο»: Ευριπίδου 41.