Σαγανάκι με αυγά και καβουρμά Sary

Σαγανάκι με αυγά και καβουρμά Sary

προετοιμασία 10′
ψήσιμο 15′

Υλικά για 2 άτομα

120 γραμμάρια #καβουρμάς Sary
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, με τα πράσινα φύλλα, ψιλοκομμένα
2 αυγά
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε ένα σαγανάκι (τηγανάκι με δυό χερούλια) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το ξερό κρεμμύδι.
Ρίχνουμε τον καβουρμά που τον έχουμε ανοίξει με τα χέρια μας.
Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να καβουρδιστεί ο καβουρμάς για 3 λεπτά.
Κατόπιν, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Ανακατεύουμε κι ύστερα από ένα λεπτό ρίχνουμε τα αυγά.
Μόλις πήξει το ασπράδι των αυγών, σπάμε με ένα πηρούνι τον κρόκο των αυγών και τον σκορπάμε πάνω από τον καβουρμά.
Αλατοπιπερώνουμε κι ύστερα από 2 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.

Καραμανλίδικες συνταγές από την παράδοση της οικογένειας Σαρήμπογια

Μια πετυχημένη συνταγή, στηρίζεται στα υλικά καλής ποιότητας. Μπορείτε να προμηθευτείτε τα υλικά της συνταγής -τον εκλεκτό καβουρμά Sary, στα «Καραμανλίδικα του Φάνη», Σωκράτους 1 και Ευριπίδου 52.