Ρύζι με κοτόπουλο, γαρίδες και παστουρμά

Συνταγή: Ρύζι με κοτόπουλο, γαρίδες και παστουρμά

Υλικά για 2 άτομα

1 κούπα ρύζι Καρολίνα
6 μεγάλες γαρίδες
½ στήθος κοτόπουλο, σε κομμάτια
6 φέτες παστουρμά
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 μικρό κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
½ πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο
1 φακελάκι κρόκο Κοζάνης
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κούπες νερό
αλάτι, πιπέρι
2 φέτες λεμονιού
μαϊντανός, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο, την πιπεριά, αλάτι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά. Ανακατεύουμε, ρίχνουμε το ρύζι, τον κρόκο και δύο κούπες νερό. Συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 15 λεπτά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του και προσθέτουμε τις γαρίδες και τον παστουρμά και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως και γαρνίρουμε με φετούλες λεμόνι και μαϊντανό.

Ο Φάνης Θεοδωρόπουλος προτείνει στους αναγνώστες της LiFO μερικές νόστιμες και εύκολες συνταγές με παστουρμά, που σερβίρει στα «Καραμανλίδικα του Φάνη» (Σωκράτους 1 & Ευριπίδου 52).

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Lifo, στην ενότητα «Γεύση» που επιμελείται η κ. Νίκη Μηταρέα.
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Πηγή: Τα Καραμανλίδικα του Φάνη μας μαθαίνουν πώς να τρώμε παστουρμά – www.lifo.gr

Μια πετυχημένη συνταγή, στηρίζεται στα υλικά καλής ποιότητας. Μπορείτε να δοκιμάσετε και να προμηθευτείτε εκλεκτό, καραμανλίδικο παστουρμά ωρίμανσης, στα «Καραμανλίδικα του Φάνη».