Lunch break σε μπακάλικο; | ΑΓΟΡΑ | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Στην ανατολίτικη σαλουμερία –ή μεζετζίδικο όπως το λέει ο δημιουργός της Φάνης Θεοδωρόπουλος– της #Ευριπίδου το κόνσεπτ είναι απλό: κάθεσαι σε ένα από τα λιγοστά μαρμάρινα τραπέζια και διαλέγεις ό,τι τραβά η όρεξή σου από την πιο πλούσια βιτρίνα #αλλαντικών και τυριών που υπάρχει στην πόλη.

… Οι foodies όλου του κόσμου ομονοούν: στις κεντρικές αγορές των μεγαλουπόλεων χτυπάει η καρδιά της τοπικής γαστρονομίας. Αυτός ίσως είναι ένας από τους λόγους που από τη μέρα που άνοιξαν (πριν από περίπου τρία χρόνια), «Τα Καραμανλίδικα του Φάνη» δεν έχουν βρεθεί εκτός top 5 του trip advisor με τα καλύτερα μέρη για να φας στην Αθήνα. Στην ανατολίτικη σαλουμερία –ή μεζετζίδικο όπως το λέει ο δημιουργός της Φάνης Θεοδωρόπουλος– της Ευριπίδου το κόνσεπτ είναι απλό: κάθεσαι σε ένα από τα λιγοστά μαρμάρινα τραπέζια και διαλέγεις ό,τι τραβά η όρεξή σου από την πιο πλούσια βιτρίνα αλλαντικών και τυριών που υπάρχει στην πόλη. Εχουν και ένα μενουδάκι με χειροποίητους μεζέδες: στα ευπώλητα η ρώσικη σαλάτα του κυρ Μήτσου, τα ντολμαδάκια της κυρα-Βασιλικής, η ταραμοσαλάτα. Αν δεν απαιτείται επιστροφή στο γραφείο, επιβάλλεται η δοκιμή της τηγανιάς με #καβουρμά, πατάτες και άνηθο (συνταγή της Μακεδονίτισσας σεφ Στέλλας Σπανού), και το σαχανάκι (sic) με παστουρμά, σουτζούκι, ντομάτα και αυγό. Η Μαρία Μαλλιαρού διαφεντεύει την κουζίνα και φροντίζει όλα να πηγαίνουν ρολόι. #Κρασιά, #μπίρες, #αποστάγματα, αναψυκτικά, όλα ελληνικά.

Τι να αγοράσετε φεύγοντας: τηνιακό βολάκι, γραβιέρα αναπλιώτικη, κασέρι Ξάνθης, αυγοτάραχο πρεβεζάνικο, ηπειρώτικο καπνιστό χέλι. Εννοείται και παστουρμά (δοκιμάστε τον πιο λιπαρό), σουτζούκι, παστράμι καλυμμένο με πιπέρια. Σωκράτους 1 και Ευριπίδου, Αθήνα, Τ/210-32.54.184 Ανοιχτά από το πρωί μέχρι το βράδυ (η κουζίνα ανοίγει νωρίς το μεσημέρι)

Πηγή: Lunch break σε μπακάλικο; | ΑΓΟΡΑ | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ