Τα Καραμανλίδικα του Φάνη στη HORECA 2020, με το Ελληνικό Πρωινό

Τα Καραμανλίδικα του Φάνη στη HORECA 2020, με το Ελληνικό Πρωινό: Metropolitan Expo – Hall 4, A19/B17

Τα «Καραμανλίδικα του Φάνη» συμμετέχουν στο «Ελληνικό Πρωινό»

Τα Καραμανλίδικα του Φάνη σας προσκαλούν να απολαύσετε το «Ελληνικό Πρωϊνό», στην έκθεση HO.RE.CA 2020, με τη φροντίδα του chef Στράτου Ιωσηφέλλη. Η δράση αποσκοπεί στη γνωριμία των επισκεπτών της μεγαλύτερης κλαδικής έκθεσης εστίασης με γνήσια ελληνικά προϊόντα, ώστε με την κατάλληλη καθοδήγηση, να τα ενσωματώσουν στον πρωϊνό μπουφέ των επιχειρήσεών τους. Ενημερώνουμε τους αγαπητούς μας φίλους ότι κατά τη διάρκεια της έκθεσης HORECA (Παρασκευή 7, Σάββατο 8, Κυριακή 9 και Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020) η εταιρεία μας – «Τα Καραμανλίδικα του Φάνη» θα έχει διαρκή παρουσία κατά τις ώρες λειτουργίας (10:00 – 19:00), ώστε να μπορέσουν να μας επισκεφτούν και οι πελάτες από την επαρχία. Πληροφορίες για τα ραντεβού σας, στο τηλέφωνο +30 6932 196 469.

Ελληνικό Πρωινό από το Ξ.Ε.Ε

Γεύσεις από… Ελλάδα στο περίπτερο του Ελληνικού Πρωινού!

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος θα σερβίρει για ακόμα μια χρονιά στη HO.RE.CA. «Ελληνικό Πρωινό», συνεχίζοντας την σημαντική αυτή δράση στήριξης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Υπό την επιμέλεια του consultant chef και πιστοποιημένου καθηγητή μαγειρικής σε δημόσιες και ιδιωτικές σχολές, κ.Στράτου Ιωσηφέλλη και μέσα από ένα πλήρες πρόγραμμα ζωντανών μαγειρικών δράσεων, θα γίνουν κατανοητοί οι λόγοι για τους οποίους το Ελληνικό Πρωινό πρέπει να καθιερωθεί στα τραπέζια όλων των καταλυμάτων της χώρας, ανεξάρτητα από την κατηγορία τους.

Όσοι επισκεφτούν το περίπτερο του Ελληνικού Πρωινού στο Hall 4, A19-B17 θα βιώσουν μια ακόμα διαφορετική γαστρονομική εμπειρία και κατ’ επέκταση την ιδανική ελληνική φιλοξενία! Με τιμώμενες περιοχές τη Δράμα και την Πάτμο, το κοινό θα δοκιμάσει παραδοσιακά και σύγχρονα εδέσματα με σκοπό να ενημερωθεί για τους γαστρονομικούς θησαυρούς και των δύο περιοχών, να γνωρίσει τον τόπο, την ιστορία, τις γεύσεις και τα αρώματά τους και να δοκιμάσει γνήσιες δραμινές αλλά και πατινιώτικες συνταγές.

Παράλληλα, επιλεγμένοι Έλληνες παραγωγοί από διάφορες περιοχές της χώρας θα εκθέτουν τα προϊόντα τους καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, προσφέροντας γευστικές δοκιμές και φυσικά ενημέρωση για το πρόγραμμα και τα οφέλη συμμετοχής στο Ελληνικό Πρωινό. Το σήμα-brand «Ελληνικό Πρωινό» του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος μετράει γύρω στα 1100 ξενοδοχεία-μέλη, συνδέοντας τον γαστρονομικό πλούτο της χώρας με την τουριστική εμπειρία. Μέσα από την δράση αυτή προωθείται η γαστρονομική κληρονομιά κάθε τόπου, καθώς έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να ξεχωρίζουν προϊόντα και σπεσιαλιτέ από την κάθε περιοχή. Κάθε ξενοδοχείο που συμμετέχει σε αυτή τη δράση φέρει και την επίσημη σφραγίδα πιστοποίηση από το ΞΕΕ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Ελληνικού Πρωινού:

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου

  • 12.00 Πλατσέντα Λέσβου.
  • 15.00 Κανταΐφι φωλιά με πουρέ από φασόλια Νευροκοπίου, τηγανιτό αυγό, σάλτσα καυτερής πιπεριάς και μελιτζάνας, λούτζα και κατσικίσιο τυρί.
  • 17.00 Σκοπελίτικες πίτες.

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου

  • 12.00 Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Δράμας – Ανοιχτή πίτα με αλεύρι από τραχανά, κρέμα ξινόγαλο, λουκάνικο χωριάτικο και βιολογική μυζήθρα. – Ασουρές με κολοκυθόσπορο, ρόδι, μπλε μύρτιλα, μέλι, κουκουνάρι και κανέλα.

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου

  • 12.00 Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Πάτμου. – Πατινιώτικες τυρόπιτες, πουγκιά και αχλαδάκια από το Ζαχαροπλαστείο Χριστόδουλος.
  • 15.00 Ντομάτες κονφί γεμιστές με πλιγούρι, κουκουνάρι, σταφίδες Ζακύνθου, καυτερή πιπεριά Φλωρίνης και τυρί Ίου Οινοσπερίτης.
  • 17.00 Πουγκιά σε φύλλο κιχί γεμιστά με κρητικό λουκάνικο με σταμναγκάθι, λιαστή ντομάτα, ρόδι, βαρελίσια φέτα και φρέσκα αρωματικά.

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου

  • 12.00 Κρεμμυδόπιτα με καπνιστό σύγκλινο Κρήτης και κατσικίσια γραβιέρα Νάξου.

Το «Ελληνικό Πρωινό» του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, στην κλαδική έκθεση HORECA 2020


HORECA 2020

H HORECA, η έκθεση που εδώ και 15 χρόνια αλλάζει τα δεδομένα για τα ξενοδοχεία και την μαζική εστίαση, θα ανοίξει τις πύλες της από 7-10 Φεβρουαρίου στο Metropolitan Expo για να υποδεχτεί χιλιάδες επαγγελματίες της φιλοξενίας από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ημερομηνία: 07.02.2020 – 10.02.2020 Ωράριο Λειτουργίας: • 07/02: 10:00 – 19:00 • 08/02: 10:00 – 19:00 • 09/02: 10:00 – 19:00 • 10/02: 10:00 – 18:30

HORECA 2020 – Gastronomy Forum

Chefs διεθνούς φήμης θα αναδείξουν την γαστρονομία ως αναπόσπαστο κομμάτι του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας κατά τη διάρκεια του Gastronomy Forum που θα πραγματοποιηθεί στο Hall 4 της έκθεσης HORECA (7-10 Φεβρουαρίου 2020, Metropolitan Expo).


Metropolitan Expo

Το Metropolitan Expo αποτελεί το μεγαλύτερο και πλέον σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο στην Ελλάδα και βρίσκεται στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», στα Σπάτα Αττικής, λίγα μόνο λεπτά από τον σταθμό του Metro και του Προαστιακού Σιδηρόδρομου. • Metro Στάση Αεροδρόμιο, γραμμή 3 – Αιγάλεω / Μοναστηράκι / Δουκ. Πλακεντίας / Αεροδρόμιο • Προαστιακός Σιδηρόδρομος Στάση Αεροδρόμιο , γραμμή Νερατζιώτισσα – Δουκ. Πλακεντίας / Αεροδρόμιο • ΟΑΣΑ Όλα τα λεωφορεία Express της Αττικής για Αεροδρόμιο (X92 / Κηφισιά – X93 / ΚΤΕΛ Κηφισού & Λιοσίων – X94 / Σύνταγμα – X96 / Πειραιάς – X97 / Δάφνη) • ΚΤΕΛ Σύνδεση με Λιμάνι Ραφήνας, Μαρκόπουλο, Κερατέα, Καλύβια και Λαύριο ΣΥΝΔΕΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΕ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ Για όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (Metro, Προαστιακός, ΟΑΣΑ-ΚΤΕΛ και Αεροδρόμιο), υπάρχει δυνατότητα απευθείας σύνδεσης με το Metropolitan Expo σε 3΄, με λεωφορεία (shuttle buses), τα οποία σταθμεύουν έξω από την έξοδο 2 των αφίξεων του Αεροδρομίου, σε στάση με την ειδική σήμανση «Εκθεσιακό Κέντρο». • 2‘ από το Αεροδρόμιο • 35′ από το κέντρο της Αθήνας • 15‘ από την Εθνική Οδό Αθήνας / Θεσσαλονίκης και • 30′ από την Εθνική Οδό Αθήνας / Τρίπολης-Πάτρας H 15η HORECA θα αναπτυχθεί και στις 4 αίθουσες (Halls) του εκθεσιακού κέντρου και θα λειτουργήσει και με τις 2 εισόδους. Στην 14η HORECA 2020 προβλέπεται να συμμετάσχουν 550 εκθέτες, τα προϊόντα των οποίων θα παρουσιαστούν ομαδοποιημένα σε τομείς ανά αίθουσα. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη σχεδόν ισόποση κατανομή όλων των επισκεπτών και στις 2 εισόδους θα προσφέρει τη μέγιστη επισκεψιμότητα σε όλες τις αίθουσες και τα περίπτερα της έκθεσης.

Διαβάστε επίσης: Τα Καραμανλίδικα του Φάνη συμμετέχουν στο «Ελληνικό Πρωϊνό», του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου.