Η πολίτικη κουζίνα της Αθήνας: «Τα Καραμανλίδικα του Φάνη» στον «Alpha TV»

Η «πολίτικη κουζίνα» της Αθήνας

Η εκπομπή «Σαββατοκύριακο με το Μάνεση», που επιμελείται και παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Νίκος Μάνεσης, στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha TV», επισκέφτηκε το Εργαστήριό μας, «Τα Καραμανλίδικα του Φάνη» στην οδό #Ερμού 119, παρουσιάζοντας την πολίτικη #κουζίνα της #Αθήνας. – Παρακαλώ πάρα πολύ, θέλω να δείξουμε αυτή τη μορφή του εναλλακτικού τουρισμού, την οποία επιμελήθηκες, που έρχονται τουρίστες – και έρχονται πολλοί, για να δοκιμάσουν λίγο ανατολίτικη γεύση, ένα #μεζεδάκι. Γιατί όλοι νομίζουμε ότι ο τουρισμός είναι θάλασσα, ραχάτι, … δεν είναι! – Είναι πολλά παραπάνω, είναι και γαστρονομικός ο τουρισμός. Στο κέντρο της #Αθήνας λοιπόν, στο εμπορικό τρίγωνο έχει μετατραπεί σε Μέκκα της ανατολής, οι γεύσεις της Ανατολής. Οι άνθρωποι #Kαραμανλήδες, Έλληνες της #Καππαδοκίας, Κωνσταντινουπολίτες, ήρθαν, άνοιξαν μαγαζιά, κι από κει, οι γεύσεις και τα μπαχάρια ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο! Θα δεις Κορεάτες, θα δεις Κινέζους, Νεοζηλανδούς, που δοκιμάζουν και περνάνε τέλεια.

Παρουσίαση του Εργαστηρίου «Τα Καραμανλίδικα του Φάνη» (Ερμού 119, Αθήνα)

Παστουρμάς, #σουτζούκι, καζάν ντιπί. Αυθεντικές #γεύσεις της #Ανατολής στο κέντρο της Αθήνας. Έφτασαν εδώ, μαζί με όλες τις μνήμες των Ελλήνων προσφύγων της #Καππαδοκίας. Σήμερα, ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο!

– «Το #φαγητό ήταν πεντανόστιμο, ο σερβιτόρος καταπληκτικός.»

– «Η ατμόσφαιρα είναι ωραία και το φαγητό πολύ #φρέσκο.»

– «Εδώ το φαγητό είναι #διαφορετικό από τα υπόλοιπα μέρη που πήγαμε.»

Καναδοί, Κορεάτες, Ισπανοί, Αμερικανοί επισκέπτονται καθημερινά το μαγαζί του Φάνη στην Ερμού, για να μυηθούν στην #Καραμανλίδικη #κουζίνα. Φάνης Θεοδωρόπουλος, ιδιοκτήτης επιχείρησης «Τα Καραμανλίδικα του Φάνη»: – «Είναι μία οικογενειακή επιχείρηση. Έχουμε ξεκινήσει από το 1930 σαν κατάστημα. Εγώ έχω αναλάβει από τον πατέρα τα ηνία της επιχείρησης, από το 2002 και το έχω εξελίξει. Έχω κάνει ένα μαγαζί με δύο ιδιότητες, #μπακάλικο – #αλλαντοπωλείο και #εστιατόριο.» – «Εδώ έχουμε μια #ρεβυθάδα με #παστουρμά και #χιουμκιάρ #μπεγιεντί: μοσχάρι κοκκινιστό, με πουρέ μελιτζάνας.»

– «Ζούμε στην Νέα Υόρκη και δεν βρίσκουμε εκεί πέρα #τοπική #κουζίνα #αυθεντική κι έτσι εδώ το μαγαζί, νομίζω ότι τα συγκεντρώνει όλα.»

– «Ένας φίλος μου έστειλε μήνυμα και μου πρότεινε αυτό το μαγαζί, επειδή έχει #καλό #φαγητό.»

Οι τουρίστες, μάλιστα, αγοράζουν προϊόντα, όπως #παστουρμά και φέτα σε ειδικές συσκευασίες, για να τα απολαύσουν και στην πατρίδα τους.

– «Φάγαμε στην Πελοπόννησο πολύ καλή ελληνική #φέτα και θα αγοράσουμε τώρα για να πάρουμε μαζί μας στο Ισραήλ.»

– «Θα αγοράσουμε όλα αυτά τα προϊόντα για να τα πάρουμε μαζί στην πατρίδα μας.»

Τάσος Περδίκης, υπεύθυνος Εργαστηρίου «Τα Καραμανλίδικα του Φάνη» – Ερμού 119: – «Οι τουρίστες που έρχονται στο μαγαζί, έρχονται και ξανάρχονται. Για παράδειγμα, ένα ζευγάρι Αμερικάνοι και τις επτά ημέρες διαμονής τους, μεσημέρι – βράδυ, τρώγαν εδώ.»

«Σαββατοκύριακο με το Μάνεση»

Η ψυχαγωγική και ενημερωτική εκπομπή ποικίλης ύλης «Σαββατοκύριακο με το Μάνεση», φιλοξενείται από τον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha TV» στην πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου και αντλεί θεματολογία από την οικονομική, την πολιτική και την κοινωνική επικαιρότητα. Παρουσιάζει πρόσωπα, ιστορίες και ειδήσεις, με ζωντανές συνδέσεις και συμμετοχή των τηλεθεατών. Πηγή: Σαββατοκύριακο με το Μάνεση – Alpha TV