ΕΞΟΔΟΣ | Σαββατιάτικη βόλτα στην παλιά Αθήνα

Απίθανα χειροποίητα #ντολμαδάκια, καυτερό σουτζούκι «πύραυλο» όνομα και πράγμα, θεσπέσιο #καβουρμά με πατάτες και πιπεριές, τραγανά #παστουρμαδοπιτάκια, μυρωδάτα αυγά μάτια με #σουτζούκι, μεταξύ άλλων. Συνοδεύουμε με ωραιότατα κρασιά, ή μυρωδάτο τσίπουρο από μεγάλη ποικιλία, και πληρώνουμε περί τα 15€ το άτομο, με κερασμένο γιαουρτάκι με γλυκό του κουταλιού στο τέλος. Οι γλυκατζήδες, σημειώστε ότι εξαιρετικός είναι και ο χειροποίητος μπακλαβάς –Βηρυττού (ήτοι χωρίς σιρόπι) ή πολίτικος (με σιρόπι).

Αυτό το Σάββατο, βολτάρουμε στο Μοναστηράκι, πιάνουμε τραπέζι για μεζεδάκια στα Καραμανλίδικα του Φάνη … της Ηρώς Κουνάδη Καλοκαιρινός προβλέπεται ο καιρός του Σαββάτου, κι εμείς λέμε να το γιορτάσουμε κατεβαίνοντας με το μετρό στο Μοναστηράκι, για να βολτάρουμε στα δρομάκια του, να χαζέψουμε όλο και κάποιο θέατρο του δρόμου που θα έχει στηθεί στην πλατεία, και εν συνεχεία να πιάσουμε τραπεζάκι για μεσημεριανό σε ένα υπέροχο ρετρό μεζεδοπωλείο. Μεσημεριανό στα Καραμανλίδικα του Φάνη

Σωκράτους 1 και Ευριπίδου 52, Γεράνι, τηλ: 210 3254184

Στα μαρμάρινα τραπεζάκια αυτού του γλυκύτατου παντοπωλείου – μεζεδοπωλείου, η παλιά Αθήνα συναντά την Κωνσταντινούπολη πάνω από μεζέδες με πρωταγωνιστές τον #παστουρμά και το #σουτζούκι. Αγαπημένη μας γωνιά, όσο ακόμα οι μεσημεριανές λιακάδες καλά κρατούν, είναι η στενόμακρη αυλίτσα στο πίσω μέρος, το απόλυτα αστικό ρετρό σκηνικό για τα σαββατιάτικα φαγοπότια μας.

Τι θα δοκιμάσουμε εδώ;

Απίθανα #χειροποίητα #ντολμαδάκια, καυτερό #σουτζούκι «πύραυλο» όνομα και πράγμα, θεσπέσιο #καβουρμά με πατάτες και πιπεριές, τραγανά #παστουρμαδοπιτάκια, μυρωδάτα #αυγά μάτια με #σουτζούκι, μεταξύ άλλων. Συνοδεύουμε με ωραιότατα #κρασιά, ή μυρωδάτο #τσίπουρο από μεγάλη #ποικιλία, και πληρώνουμε περί τα 15€ το άτομο, με κερασμένο γιαουρτάκι με #γλυκό του κουταλιού στο τέλος. Οι γλυκατζήδες, σημειώστε ότι εξαιρετικός είναι και ο χειροποίητος #μπακλαβάς –Βηρυττού (ήτοι χωρίς σιρόπι) ή πολίτικος (με σιρόπι).

Source: in2life – ΕΞΟΔΟΣ | Σαββατιάτικη βόλτα στην παλιά Αθήνα