Ευριπίδου 41: Μύρισε Αιγαίο

Νόστιμα νησιωτικά προϊόντα Ελλάδας.

Στο μικρό, παραδοσιακό, Καραμανλίδικο κατάστημα, στα σκαλάκια της οδού Ευριπίδου 41, μύρισε Αιγαίο! Διαλέξαμε για εσάς τα καλλίτερα: Λούζα και βολάκι από την Τήνο. Μανούρα από τη Σίφνο και γραβιέρα από την Κάσσο.

Βολάκι Τήνου

#Τυρί από αγελαδινό γάλα. Ώριμο, αποκτά σκληρή υφή, υποκίτρινο χρώμα και την πικάντικη γεύση της παλαίωσης. Φρέσκο, έχει υφή που θυμίζει μοτσαρέλα, με βουτυράτη γεύση. Συνοδεύει σαλάτες, τρώγεται σκέτο με ψωμί, με φρούτα, με μέλι, δίνοντας ξεχωριστή γεύση στο πρωινό σας.

Μανούρα Σίφνου, γυλωμένη

Ηίσκληρο τυρί, από αιγοπρόβειο γάλα. Φρέσκια, η χλωρομανούρα είναι μαλακή και καταναλώνεται όπως και το ανθότυρο. Όταν αλατίζεται σκληραίνει. Στη συνέχεια διατηρείται σε οινολάσπη, τη «γύλη», δημιουργώντας έτσι ένα πικάντικο κρασοτύρι, με έντονη γεύση και ξεχωριστό άρωμα, που την κάνει μοναδική. Ταιριάζει με κόκκινα, ή παλαιωμένα λευκά κρασιά. Σαν επιδόρπιο, ταιριάζει με αποξηραμένα φρούτα και παλαιωμένα ενισχυμένα κρασιά -Visanto ή Porto και παλαιωμένα αποστάγματα.

Λούζα Τήνου

Από χοιρινό κόντρα φιλέτο. Το κρέας παραμένει αρχικά στο αλάτι και μετά σε κόκκινο κρασί. Στη συνέχεια πασπαλίζεται με μπαχαρικά & αρωματικά βότανα (πιπέρι, μάραθο, γαρύφαλο, θρούμπι, κ.α.) και ωριμάζει σε φυσικό έντερο, στον αέρα, για τουλάχιστον 3 εβδομάδες. Συνοδεύει και σαλάτες, ενώ ταιριάζει ιδιαίτερα με #τσίπουρο, #ούζο και αποστάγματα.

Γραβιέρα Κάσσου

Η αιγαιοπελαγίτικη αιγοπρόβεια #γραβιέρα ωρίμανσης. Γλυκιά, ισορροπημένη, με χαρακτήρα αλλά ήπια γεύση, είναι το ιδανικό επιτραπέζιο τυρί. Συνοδεύει λευκά, ροζέ και ελαφρά κόκκινα κρασιά. Ελάτε Ευριπίδου 41, να δοκιμάσετε μοναδικές γεύσεις, από την τοπική ελληνική παράδοση. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

#Unique #Greek #traditional #foodie #taste #Aegean #islands #Kassos #Sifnos #Tinos