Κανάλι Ακρόπαστον – Akropaston channel by Karamanlidika

Κανάλι «Ακρόπαστον» από τα Καραμανλίδικα του Φάνη

Το κανάλι μας με video από τα «Καραμανλίδικα του Φάνη» στο Vimeo, είναι εδώ! Ονομάζεται Ακρόπαστον – Akropaston και θα το βρείτε στη διεύθυνση vimeo.com/channels/akropaston. Στο «Ακρόπαστον» θα φιλοξενούνται στιγμιότυπα από εκδηλώσεις και εορτές στο κατάστημά μας, ενημέρωση από επισκέψεις και ρεπορτάζ, παρουσιάσεις προϊόντων και οπτικό υλικό από τα Καραμανλίδικα του Φάνη. Η ονομασία του καναλιού — Ακρόπαστο, προέρχεται από τη λέξη που χρησιμοποιούσαν οι Βυζαντινοί για τον παστιρμά, το 12ο αιώνα, σύμφωνα με τα έργα του Θεόδωρου Πρόδρομου. Ο Θεόδωρος Πρόδρομος ή Πτωχοπρόδρομος υπήρξε βυζαντινός ποιητής που συνέταξε σε δημώδη γλώσσα και με δεκαπεντασύλλαβο στίχο, έμμετρα, σατιρικά και ικετευτικά ποιήματα, που φέρουν το γενικό όνομα Πτωχοπροδρομικά. Θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικά έργα και ως απαρχή της νεοελληνικής λογοτεχνίας, κυρίως επειδή ήταν τα πρώτα που γράφτηκαν στη γλώσσα του λαού και αποτέλεσαν έναυσμα δημιουργίας.

“Akropaston” channel by Karamanlidika.

Τα διαθέσιμα videos:

Ε1. Στα Καραμανλίδικα του Φάνη https://vimeo.com/karamanlidika/sta-karamanlidika-e1 — Αυθεντικά αλλαντικά Ανατολίας Sary https://vimeo.com/karamanlidika/au8entika-allantika-anatolias-sary — Χοροί της Μικράς Ασίας στα Καραμανλίδικα του Φάνη https://vimeo.com/karamanlidika/asia-minor-dances-at-karamanlidika — I Love Athens! H Δήμητρα Ματσούκα, στα Καραμανλίδικα του Φάνη – Action24 https://vimeo.com/karamanlidika/i-love-athens-ta-karamanlidika-tou-fanh — Τα αλλαντικά Sary, στο … Μουσείο Μπενάκη https://vimeo.com/karamanlidika/sary-hmeres-gastronomias — Rick Steves at Karamanlidika, Athens https://vimeo.com/karamanlidika/rick-steves-at-karamanlidika — Ε2. Κόνιαλι – Που είναι τα 50 δράμια παστιρμά μου; https://vimeo.com/karamanlidika/e2-pou-einai-ta-50-dramia-pastirma-mou — Γιορτή καραμανλίδικων γεύσεων | Αθήνα, Δράμα https://vimeo.com/karamanlidika/giorth-karamanlidikwn-geusewn — Αλλαντικά Sary – Η γεύση συναντά τη μνήμη!

Επισκευτείτε το Κανάλι Ακρόπαστον (Akropaston) από τα Καραμανλίδικα του Φάνη! Akropaston | RSS Vimeo / Ακρόπαστον RSS #Ακρόπαστον, #Καραμανλίδικα, #Akropaston, #Karamanlidika