Αγορές μετά φαγητού – Inside Story

… απολαμβάνετε στα τραπέζια του κρύα και ζεστά πιάτα, όπως #Καβουρμά βοδινό με πατάτες και πιπεριές, Σουτζούκι #καραμανλίδικο με αυγά μάτια, #Σαχανάκι με καραμανλίδικο #παστιρμά, #σουτζούκι πολίτικο με #αυγά και ντομάτα, μαζί με #κρασιά από ελληνικές #ποικιλίες, #μπύρα, #ούζο ή #τσίπουρο.

LIFESTYLE

Η ιδέα δεν είναι καινούργια. Το να συνδυάζει κανείς τις αγορές τροφίμων με γεύμα, δείπνο ή snack ήταν κάτι ιδιαίτερα αγαπητό και στο παρελθόν.

Απομεινάρια εκείνης της τάσης οι λίγες #χασαποταβέρνες που έχουν επιβιώσει, κυρίως στην περιφέρεια, και όσες (ελάχιστες) #μπακαλοταβέρνες ή τα #καφεπαντοπωλεία άντεξαν και λατρεύονται. Μεσολάβησαν, όμως, αρκετά χρόνια, στην διάρκεια των οποίων η αγορά των τροφίμων έγινε πιο μαζική, επικεντρώθηκε στο σουπερμάρκετ κάνοντας την σχέση παραγωγού, πωλητή και καταναλωτή απρόσωπη.

Σιγά σιγά τον τελευταίο καιρό άρχισαν να εμφανίζονται προσπάθειες που δίνουν τον πρώτο λόγο σε εκλεκτά προϊόντα και στην διαφορετική σχέση μας με τη γεύση, με το φαγητό. Μια έκφραση της νέας τάσης είναι τα #νεομπακάλικα που ανθίζουν στην Ελλάδα αλλά και οι #νεοταβέρνες. Κρατώντας κάτι από το παρελθόν, νέοι, κυρίως, επιχειρηματίες το εξελίσσουν, συχνά με άκρως πρωτότυπο τρόπο και σε πολύ ενδιαφέρουσες μορφές. Μια από αυτές είναι και ο συνδυασμός αγοράς – κατανάλωσης επί τόπου, ο οποίος επανέρχεται δυναμικά. Φυσικά το φαινόμενο δεν είναι μόνο ελληνικό, ούτε εμφανίστηκε ξαφνικά. …

Λίγο πιο κάτω, Σωκράτους & Ευριπίδου, το μεζετζίδικο Καραμανλίδικα του Φάνη / karamanlidika.gr αποτελεί αναβίωση του βυζαντινού #παστομαγειρίου. Προμηθεύεστε καραμανλίδικα #εδέσματα, #παστιρμά, σουτζούκι και άλλα ιδιαίτερα #αλλαντικά από την παραδοσιακή αλλαντοποιία Sary /sary.gr της Δράμας, #τυριά , όπως παλαιωμένο #κασέρι, και άλλα προϊόντα ανεξάρτητων παραγωγών από όλη την Ελλάδα ή απολαμβάνετε στα τραπέζια του κρύα και ζεστά πιάτα/ karamanlidika.gr/menu, όπως #Καβουρμά βοδινό με πατάτες και πιπεριές, Σουτζούκι καραμανλίδικο με αυγά μάτια, Σαχανάκι με καραμανλίδικο παστιρμά, σουτζούκι πολίτικο με αυγά και ντομάτα, μαζί με κρασιά από ελληνικές #ποικιλίες, μπύρα, ούζο ή τσίπουρο.

Ιφιγένεια Βιρβιδάκη

Διαβάστε περισσότερα: Αγορές μετά φαγητού – Inside Story