Από τη δεκαετία του 1960 η οικογένεια Θεοδωρόπουλου λειτουργεί το παλιό παστουρματζίδικο με την επωνυμία «Αραπιάν», συνεχίζοντας την παράδοση. Έτσι το μικρό μαγαζί της οδού Ευριπίδου 41 γίνεται σημείο αναφοράς για τον παστουρμά και το σουτζούκι του, αποκτώντας σταθερή και πιστή πελατεία. Η οικογενειακή επιχείρηση καλλιεργεί τη σχέση με τους πελάτες και χτίζει τη φήμη της καθημερινά, διαθέτοντας εκλεκτά τρόφιμα, όπως τυριά, αλλαντικά, καπνιστά. Η ειδίκευσή σε προϊόντα ωρίμανσης, οδηγεί σε νέες συνεργασίες, όπως με τα εργαστήρια αλλαντοποιίας Sary στη Δράμα, αναδεικνύοντας τα αυθεντικά Καραμανλίδικα προϊόντα.

Χάρη στην εμπειρία εξήντα και πλέον ετών και στην υγιή επιχειρηματική δραστηριότητα, η επιχείρηση εξελίσσει διαχρονικές γεύσεις και δημιουργεί νέες. Με δική μας καθοδήγησή, σε συνεργασία με διαλεχτούς Έλληνες παραγωγούς από κάθε γωνιά της Ελλάδας, παρατηρώντας και δοκιμάζοντας, βελτιώνουμε και προτείνουμε γευστικά προϊόντα, φροντίζοντας το τραπέζι των πελατών μας. Ελληνικά εδώδιμα, εκλεκτά εδέσματα και προϊόντα delicatessen συμπληρώνουν τη λίστα των προϊόντων πώλησης.

Από το Μάιο του 2014, στη συμβολή των οδών Ευριπίδου & Σωκράτους 1, «Τα Καραμανλίδικα του Φάνη», λειτουργούν μεζεδοπωλείο μέσα σε παντοπωλείο στο ανακαινισμένο, γωνιακό, νεοκλασικό κτίριο, Η αναβίωση της ιδέας του βυζαντινού παστομαγειρείου περιλαμβάνει ελληνικά αποστάγματα, ντόπιες ποικιλίες κρασιών, ετικέτες μικροζυθοποιίας, για να συνοδεύσουν εδέσματα και συνταγές από την ελληνική παράδοση, πολίτικους και καραμανλίδικους μεζέδες, ποικιλίες παλαιωμένων τυριών και αλλαντικών της συλλογής μας.

Από τον Ιούνιο του 2019, στην οδό Ερμού 119 «Τα Καραμανλίδικα του Φάνη» λειτουργούν εργαστήριο και εστιατόριο στο ανακαινισμένο νεοκλασικό κτίριο. Φρεσκοψημένες σπιτικές πίτες, χειροποίητα πιάτα, πολίτικες συνταγές και ανατολίτικα γλυκά φτιαγμένα με αγνά υλικά, συμπληρώνουν τις καραμανλίδικες σπεσιαλιτέ.

Από το Μάϊο του 2020 η επιχείρηση δραστηριοποιείται στο ηλεκτρονικό εμπόριο, διαθέτοντας τα προϊόντα που έχτισαν τη φήμη και την ιστορία της μεσογειακής διατροφής, μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος karamanlidika.gr


Επωνυμία: Δ. & Θ. Θεοδωρόπουλος Ο.Ε.

Αντικείμενο: Εμπόριο τροφίμων, Αλλαντικά – Τυριά, Παραδοσιακό Καφενείο

Έδρα: Ευριπίδου 41, 105 54, Αθήνα

Τηλέφωνο: 210 3217 238

ΑΦΜ: 092552394

Νομική Μορφή: ΟΕ

Διοίκηση: Θεοδωρόπουλος Θεοφάνης

Αρ. Γ.Ε.ΜΗ: 069246203000

Αρμόδια Υπηρεσία ΓΕΜΗ: ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΑΣ